Συνελήφθη αλλοδαπός στη Χίο, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μίας μετανάστριας

Συνελήφθη στις (20-04-2023) στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, 62χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για διευκόλυνση εισόδου αλλοδαπής – παράτυπης μετανάστριας στην ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Χίο, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μίας μετανάστριας

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, συνελήφθη 26χρονη αλλοδαπή υπήκοος τρίτης χώρας, η οποία κατηγορείται για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαβατηριακού ελέγχου στο λιμένα της Χίου, επιβατών πλοίου ακτοπλοϊκής σύνδεσης Τσεσμέ Τουρκίας – Χίου, η 26χρονη συνοδευόμενη από τον 62χρονο, επέδειξε ταυτότητα αρχών Μάλτας η οποία όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστή.

Κατά την ερευνητική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος, είχε στην κατοχή του ταξιδιωτικά έγγραφα της 26χρονης, με τα πραγματικά της στοιχεία, τα οποία προσπάθησε να αποκρύψει από τις αστυνομικές αρχές, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη είσοδο της στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, πλαστή ταυτότητα αρχών Μάλτας και ακτοπλοϊκό εισιτήριο (Τσεσμέ Τουρκίας – Χίος).

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει, παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading