Το κάψιμο του Ιούδα στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Με το κάψιμο του Ιούδα και την παρουσία πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο διήμερος εορτασμός του ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην Λαγκάδα Μυτιλήνης.

Το κάψιμο του Ιούδα στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Αγιασμός, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.

Μετά τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής, όπου η πομπή από την ομώνυμη οδό, Ζωοδόχο Πηγή και δια μέσου της Αεροπόρου Γιανναρέλλη , έφτασε στην πλατεία Αλυσίδας με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, εκπρόσωπων θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Η εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται στον ναό από το 1909 και ήταν δωρεά του σωματείου λιμενεργατών Μυτιλήνης. Η λιτανεία καθιερώθηκε το 1970.

Το χριστιανικό κέντρο νεότητας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς μπροστά από την εκκλησία , όπου κλείνει και η κεντρική οδός εξόδου από την πόλη της Μυτιλήνης έως ότου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις. Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής ολοκληρώθηκε με το κάψιμο του Ιούδα (Οβριγιού) και μαζί με τα πυροτεχνήματα , πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό της Μυτιλήνης.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.