Στη Χίο ο Αλέξης Τσίπρας 

Στη Χίο βρέθηκε σήμερα, Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνεχίζει τις προεκλογικές του εμφανίσεις.

Στη Χίο ο Αλέξης Τσίπρας 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κάτοικοι της Χίου που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του νησιού όπου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο πλαίσιο μιας ακόμα προεκλογικής του εμφάνισης.

Την βεβαιότητά του ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, με το σύστημα της απλής αναλογικής, θα βγάλουν κυβέρνηση,εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Η απλή αναλογική, όπως τόνισε δεν σημαίνει χαλαρή ψήφο, χαλαρή ψήφος πρόσθεσε σημαίνει Μητσοτάκης, σημαίνει αισχροκέρδεια, σημαίνει αδικία και διαιώνιση των ανισοτήτων. Στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή αλλαγή» ψηφίζουμε, πρόσθεσε, αλλαγή και υπογράμμισε ότι ήττα Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους νέους, οι οποίοι είναι περίπου 450.000 νέοι ψηφοφόροι και των οποίων η παρουσία ήταν μαχητική στην σημερινή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Βουπάλου, στο κέντρο της πόλης, ο κ. Τσίπρας τους είπε ότι η πιο ισχυρή τους διαμαρτυρία είναι η ψήφος τους που θα πονέσει το σύστημα.

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκαν η υπονόμευση του κράτους δικαίου, το κύμα ακρίβειας και η διάλυση του κοινωνικού κράτους, τα προβλήματα της υγείας και της παιδείας, στην τετράχρονη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Έκανε, τέλος, αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Χίου και ειδικότερα:

– Στο αεροδρόμιο, τα έργα του οποίου ουσιαστικά ξεκίνησαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

– Στην κακή κατάσταση των υγειονομικών δομών, με ιδιαίτερη αναφορά στο κέντρο υγείας το οποίο από οκτώ γιατρούς που είχε έμεινε σήμερα με μόλις τρεις. Έκανε δε λόγο για υγειονομικό ισοδύναμο, που θα μεταφράζεται ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα στους πολίτες, θα δώσει χρηματοδότηση και δομές και κάλυψη των μετακινήσεων των ασθενών από τα νησιά στις δομές υγείας του κέντρου.

– Στο ροκάνισμα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του μεταφορικού ισοδύναμου ενός μέτρου που αποτέλεσε όραμα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο – τόνισε – θα επεκταθεί στους φοιτητές και στους επισκέπτες του νησιού.

– Στήριξη στους μαστιχοπαραγωγούς του νησιού, στους κτηνοτρόφους και στους αλιείς.

– Ενίσχυση των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού με εκπαιδευτικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες στον πεζόδρομο της Βουπάλου και στην συνέχεια κατευθύνθηκε για γεύμα στο κάστρο της Χίου, όπου και είχε μια μικρή ξενάγηση από την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Χίου κα Όλγα Βάσση.

Πληροφορίες από το astraparis.gr

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.