Ανοίγει για το κοινό το μουσείο οίνου της Σάμου

Ανοίγει για το κοινό το μουσείο οίνου της Σάμου

Επισκέψιμο θα είναι από τις 2 Μαΐου με ένα μικρό αντίτιμο 5 ευρώ για την ξενάγηση, το Μουσείου Οίνου του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου το οποίο διαθέτει ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΥ ΧΩΡΟΥ από τη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας μουσειακού χώρου.

Οι επισκέπτες του θα μπορούν να δουν όλη τη διαδρομή της αμπελοκαλλιέργειας αλλά και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα των κρασιών της τα οποία θα μπορούν να τα «γευτεί». Η ιστορική κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού περιγράφονται μέσω κειμηλίων και εκθεμάτων σε μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου Οίνου.

Το εμβληματικό«Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου» στεγάζεται σε ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε πριν την ίδρυση του Eνιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (το 1934) ως οιναποθήκη στην αρχή και αργότερα ως βαρελοποιείο. Το μουσείο θα είναι ανοικτό στο κοινό καθημερινά από τις 10:30 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα ανοίγει από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, γίνονται προκρατήσεις.

Επίσης, λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένος συνεδριακός χώρος καθώς και εκθετήριο/πωλητήριο οίνων και παραδοσιακών σαμιακών προϊόντων.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.