Επίσκεψη Σταμάτη Βαρδαρού και Σταύρου Μιχαλόπουλου στο ΚΕΦΙΑΠ Σάμου

Το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Σάμου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο του δήμου Ανατολικής Σάμου και γνωστό ακτιβιστή του αναπηρικό κινήματος Σταύρο Μιχαλόπουλο.

Επίσκεψη Σταμάτη Βαρδαρού και Σταύρου Μιχαλόπουλου στο ΚΕΦΙΑΠ Σάμου

Κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν με το προσωπικό της δομής και τη Διοικήτρια του νοσοκομείου κα Αγγέλη, συνομίλησαν για το έργο της δομής στην αποκατάσταση, αλλά και σε υπηρεσίες λογοθεραπείας, ψυχολικής υποστήριξης-συμβουλευτής και παρεμβάσεων πρόληψης στην κοινότητα. Υπήρξε ακόμη ενημέρωση  για τις ανάγκες της δομής σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως φυσίατρος και εργοθεραπευτής, αλλά και για τις τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται ιδίως στον χώρο του υδροθεραπευτηρίου, καθώς και της συντήρησης συνολικά του κτηρίου.

Όλοι συμφώνησαν ότι είναι ζήτημα ισότητας και αξιοπρέπειας τα άτομα με αναπηρία να ζουν σε ένα καθημερινό περιβάλλον φιλικό και απόλυτα προσβάσιμο, με εξασφαλισμένη την πρόσβαση στις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός τους και να μην χρειάζεται να «μετατρέπονται σε ήρωες» για απλά, καθημερινά πράγματα.

Το ΕΣΥ, ιδίως στα νησιά μας πρέπει να ενισχυθεί με πόρους, ανθρώπους και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορέσει να καλύψει περισσότερες ανάγκες, αλλά και να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες στους τομείς που μέχρι σήμερα έχει περιορισμένη παρουσία, όπως η φυσική ιατρική και αποκατάσταση. Το μήνυμα που επιβεβαιώθηκε από την επίσκεψη είναι «Είμαστε όλοι εν δυνάμει ΑμεΑ και δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι είναι κάτι που δεν μας αφορά»

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.