Όχι” του Δήμου Λάρισας στη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη

Ο Δήμος Λάρισας με επιστολή στην ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στο αίτημα της Ομοσπονδία να φιλοξενηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στην AEL FC.

Όχι” του Δήμου Λάρισας στη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη

Μετά την άρνηση του δήμου Βόλου, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα το που θα διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η ΕΠΟ βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη για την παραχώρηση της AEL FC Arena, όμως ο Δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, με επιστολή στην ΕΠΟ αρνήθηκε να διεξαχθεί ο τελικός στο γήπεδο της πόλης.

Αναλυτικά η επιστολή του Δήμου Λάρισας:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ευχαριστώ αρχικά για την επιστολή σας, με την οποία μας ενημερώνετε επισήμως για τη βούληση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στην πόλη μας.

Όπως ίσως γνωρίζετε μετά τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες για την πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού στην πόλη της Λάρισας, ο Δήμος Λαρισαίων εξέφρασε με ανακοίνωσή του τις σοβαρές επιφυλάξεις του για το ενδεχόμενο αυτό. Εν τω μεταξύ και καθώς τα δημοσιεύματα που θέλουν τον τελικό στη Λάρισα πληθαίνουν, εκφράζεται μία συνολική άρνηση των πολιτών, των φορέων της πόλης, αλλά και των φιλάθλων για τη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη μας. Η πρόσφατη ιστορία της διεξαγωγής των τελικών Κυπέλλου, δυστυχώς δικαιώνει τόσο τις δικές μας επιφυλάξεις όσο και τη συνολική άρνηση της πόλης που εκφράζεται και μέσω δημόσιων τοποθετήσεων και ανακοινώσεων.

Το γεγονός ότι ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος τα τελευταία χρόνια δεν είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά συνοδεύεται από έκτροπα, δεν μας αφήνει περιθώρια να συμφωνήσουμε σε μία τέτοια προοπτική, παρά τη διάθεση των προηγούμενων ημερών για θεσμική συνεργασία και διεξαγωγή, με όρους και προϋποθέσεις. Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα ασφαλείας των κατοίκων, αλλά και των υποδομών της πόλης μας, ο γενικευμένος φόβος ότι η Λάρισα μπορεί να εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης οπαδών καθώς κι η άρνηση της τοπικής κοινωνίας να δεχθεί κάτι τέτοιο, δεν επιτρέπουν στον Δήμο Λαρισαίων να συμφωνήσει μαζί σας.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στη Λάρισα ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες προτείνετε να γίνει η διεξαγωγή του τελικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη είναι αμέτοχη. Εάν παρά την ξεκάθαρη άρνηση της πόλης να φιλοξενήσει τον τελικό, προχωρήσετε στη διεξαγωγή του, τότε θα πρέπει να αναλάβετε αποκλειστικά την ευθύνη για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει.

Ο Δήμος Λαρισαίων ερμηνεύοντας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε τα τελευταία 24ωρα, θεωρεί ότι η Λάρισα στο σύνολό της, δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο και για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να συναινέσουμε.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες”.

Η ΕΠΟ του Μπαλτάκου βλέπει οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης της διεξαγωγής του τελικού

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος γενικότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΠΟ είναι αντιμέτωπη με μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης για την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου με το πρόσχημα της οπαδικής βίας, για την οποία η ΕΠΟ ούτε ευθύνη έχει ούτε δυνατότητα παρέμβασης.

Τελευταίο παράδειγμα, η έκθεση της πυροσβεστικής Λάρισας για ελλείψεις στο γήπεδο ΑΕL FC ARENA, στο οποίο αγωνίζεται κανονικά η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, για το πρωτάθλημα SL2, χωρίς η Πυροσβεστική να αντιδρά, ενώ η Περιφέρεια χορηγεί κανονικά άδεια τέλεσης των αγώνων της ομάδας αυτής.

Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την διεξαγωγή του Τελικού σε ουδέτερο γήπεδο και ακόμα και αν η προσπάθεια παρεμπόδισης συνεχισθεί, ο Τελικός σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί.

Όσοι ευελπιστούν ότι θα πλήξουν την ΕΠΟ παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή του Τελικού, τελικά, θα απογοητευθούν.

Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν αποκλείει να γίνει διπλός τελικός

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στον Metropolis 95.5 FM

«Εάν ξέραμε με σαφήνεια ποιος παρεμποδίζει την διεξαγωγή του τελικού θα το λέγαμε. Εάν παρατηρήσει όμως κανείς τα γεγονότα από την αρχή, θα δει ότι στην Κύπρο είχαμε συμφωνήσει σε όλα με την ομοσπονδία της Κύπρου. Και μας απάντησαν οι άνθρωποι πως υπήρχε συμφωνία και με την αστυνομία που θα θέσει όρους. Όπως κάνει και η ελληνική αστυνομία. Δεν μας είπαν όμως ποτέ ότι η Κυπριακή αστυνομία θα πει όχι.

Έβγαλαν ανακοίνωση και είπαν πως ζήτησαν στοιχεία από την ελληνική αστυνομία και με εκείνα τα στοιχεία αρνήθηκαν την διεξαγωγή του αγώνα. Το είπαν οι Κύπριοι. Στην Κύπρο τι επεισόδια θα μπορούσαν να γίνουν;

Μετά έρχεται ο δήμαρχος Βόλου, ο Μπέος. Από εμάς η συμφωνία με τις προσκλήσεις είχε αποφασιστεί ότι θα τηρηθεί. Όμως στην πορεία ο Δήμαρχος άλλαξε την απόφασή του. Τον αφήσαμε έξω από την σύσκεψη για τα μέτρα τάξεως γιατί δεν ήταν αρμοδιότητα του δήμου να είναι παρόντες εκεί εκπρόσωποί του. Και λίγο αργότερα είπε πως δεν δίνει το γήπεδο επειδή παρεξηγήθηκε όπως μου μεταφέρεται».

– Ο Αυγενάκης είναι αυτός που σαμποτάρει την διεξαγωγή του τελικού;

«Δεν το ξέρω. Εάν είχα στοιχεία θα το έλεγα αμέσως. Εμείς το διοργανώνουμε, πως θα το σαμποτάρουμε; Είναι πολλές οι συμπτώσεις. Στο γήπεδο της Λάρισας έπαιξε ο Ηρακλής Λάρισας με τον ΠΑΟΚ Β. Ρωτήσαμε τον ΠΑΟΚ και μας είπε πως δεν υπάρχει θέμα με το συγκεκριμένο γήπεδο και θα μπορούσε να γίνει στην Λάρισα ο τελικός.

Η πυροσβεστική όμως, άγνωστο γιατί, μας είπε ότι θέλει να γίνουν έργα για ένα μήνα. Αφού χρειάζονται να γίνουν έργα στην Λάρισα, το ερώτημα είναι πως η πυροσβεστική δίνει άδεια για να παίξει εκεί ο Ηρακλής Λάρισας για την Λίγκα 2; Δίνει παράνομα έγκριση η Πυροσβεστική για το γήπεδο της Λάρισας;»

Και μιλάμε για έναν τελικό με προσκλήσεις, 500 ή 600. Είναι πολλές οι αρνητικές συμπτώσεις.

«Η ΕΠΟ όμως δεν έχει οπαδούς. Είναι κάτι που αφορά την Κυβέρνηση. Έχει η ΕΠΟ αστυνομία; Όχι φυσικά. Εμείς όμως θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες μας, θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει ο τελικός. Και ο τελικός θα διεξαχθεί. Η διοίκηση της ΕΠΟ δεν θα πληγεί. Έχει μία φθορά ήδη, όμως υπάρχουν μερικοί που ενδιαφέρονται να πληγεί η διοίκηση της ΕΠΟ. Στον Βόλο πως θα γυρίσουμε πίσω; Μόνο εάν αλλάξει γνώμη ο δήμαρχος. Είχαμε συμφωνήσει με τον Μπέο για τις 400 προσκλήσεις και ζητήσαμε και έξτρα προσκλήσεις για τους χορηγούς που τους θέλουμε στον τελικό”.

– Είμαστε στον αέρα αναφορικά με την διεξαγωγή του τελικού;

“Όχι δεν είμαστε ακόμη, δεν έχουμε κάτι το χειροπιαστό αυτή την στιγμή. Εμείς θα κάνουμε και άλλες προσπάθειες. Εμείς θα κερδίσουμε αυτή την “μάχη” και αυτοί που πιστεύουν ότι δεν θα γίνει τελικός Κυπέλλου θα απογοητευτούν. Δεν αποκλείω τίποτα ακόμη και τον διπλό τελικό εάν οι ομάδες πουν ναι.

Οι φίλαθλοι θα είναι παρόντες. Δεν χρειάζεται να γίνει μετακίνηση των φιλάθλων. Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που λέει η ανακοίνωση. Ότι ο τελικός θα γίνει. Απαιτείται η συμφωνία των δύο ομάδων. Πρέπει να συμφωνήσουν οι ομάδες. Εμείς μιλάμε με τις ομάδες.

Στο ΟΑΚΑ δεν θέλει να παίξει ο ΠΑΟΚ για λόγους που τους γνωρίζουμε και τους έχουμε αναλύσει στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν μπορεί να παίζει συνέχεια στην πόλη των αντιπάλων του ο ΠΑΟΚ. Είχα κάνει μία προφορική προσέγγιση χωρίς όμως αποτέλεσμα, όμως επιστολή στο ΟΑΚΑ δεν στείλαμε”.


Υ.Γ: Για αυτόν τον τελικό έχει γίνει ο μεγαλύτερος σάλος. Κάτι που δεν αναφέρεται παραπάνω είναι ότι ακούστηκε άκουσον-ακουσον ακόμα και η Σαουδική Αραβία ως τόπος διεξαγωγής του τελικού αυτού. Είναι παράξενο, κάτι δεν πάει καλά.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.