Κυριακή και κάθε κυριακή 16

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

(εμπνευσμένες από δω και πέρα ως τις εκλογές απ΄ όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου …)

Κυριακή και κάθε κυριακή 16

ντρουμ, ντρουμ, … ταραταντζούμ!!!

Μια Κυριακή «ολόχρυση» επέρασε ομπρός μας! … οι τελευταίες μέρες της δικής μας «βασιλικής δυναστείας» συμπίπτουν με την αρχή της Βασιλείας μιας μεγαλόσωμης Καμήλας μαζί και των «καμηλόσπορων» του οίκου !!!

Ποιος είδε νύχτα με δυο φεγγάρια;
ποιος είδε ήλιο σαν αχινό
κι ερωτευμένα πουλιά και ψάρια
να κολυμπάνε στον ουρανό;

Αυτός είδε και την Καμήλα να στέφεται με τιμές και δόξα Βασίλισσα! σ΄ ένα «Μεσαιωνικό» τελετουργικό …

Στην ζωολογία έχουμε δύο είδη καμηλών: την βακτριανή  και την αραβική, προσφάτως μας προέκυψε και η βρετανική! Η πρώτη έχει δύο ύβους (καμπούρες), ενώ η δεύτερη έναν, η τρίτη πάσχει από οστεοπόρωση…!

Τα πόδια όλων κι ο λαιμός είναι μακριά. Οι βλεφαρίδες των ματιών είναι πυκνές. Τα αυτιά είναι κοντά και τριχωτά και τα ρουθούνια ανοιγοκλείνουν με ειδικούς μυς. Ο εξοπλισμός αυτός προστατεύει το ζώο από την άμμο της ερήμου, από την έλλειψη νερού κι από τα πικρόχολα σχόλια των αντιβασιλικών δημοκρατών όπου γης!

Επίσης οσμίζονται το νερό από μακριά (ή σε πηγάδι ή σε όαση ή σε κήπους ανακτόρων) τότε ολόκληρο το καραβάνι κατευθύνεται σ’ εκείνο το σημείο για να ξεδιψάσει!!!

Βαδίζουν με πειθαρχεία η μία πίσω από την άλλη γελώντας και κουτσομπολεύοντας την καμπούρα της μπροστινής, μόνο η πρώτη είναι σοβαρή, το χαρακτηριστικό αυτό το μετέδωσαν και σε όσους ακολουθούν «μπροστινούς» με τον ίδιο τρόπο….

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, η καμήλα συμβολίζει είτε τον ερχομό του Άη – Βασίλη, που κάποιες φορές εκτός από τον τάρανδο τον συναντάμε και με καμήλα είτε τους τρεις Μάγους εποχούμενοι σε καμήλες πηγαίνοντας  στο νεογέννητο Χριστό, φορτωμένοι με δώρα σαν να τον δωροδοκούσαν για να τον έχουν πάντα με το μέρος τους.

Έτσι μπορεί κανείς να δει αυτό το ζώο με συμπάθεια από θρησκευτική ματιά και να υποκλιθεί αν θέλει στην παρουσία του, το απολαύσαμε ως «χάρμα οφθαλμών» σε απευθείας συνδέσεις!

Μία Καμήλα δίπλα σε έναν Καμήλο μέσα σε μια εκκλησία να στέφονται βασιλείς!

Όχι δεν είναι παραμύθι, δεν είναι ταινία μυστηρίου ή τρόμου, δεν είναι μυθοπλασία ούτε φαντασία σεναριογράφων … είναι ο Απόγονος των Απογόνων!  κανένας σπόρος δεν πήγε χαμένος… Είναι ο γιος του Φιλίππου του μεγάλου «καμηλιέρη» και συζύγου μιας βασιλομήτορος (αφού γεννάει μόνο βασιλείς). Είναι ο νέος (τρόπος του λέγειν) Καμηλιέρης της πάλαι ποτέ Βρετανικής Αυτοκρατορίας, O διάδοχος Ελισάβετ και Φιλίππου όπου οι εδώ βασιλόφρονες έσπευσαν να τον παρουσιάσουν με ελληνικές ρίζες!!!                                       

Βρε τσαρλατάνοι της ιστορίας, αδιευκρίνιστοι και διευκρινισμένοι έμποροι νανογιλέκων κι όχι μόνο!…

Τι σχέση έχουν με την Ελλάδα οι Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ ή Γκλύξμπουργκ; (που και τα ονόματά των να πεις στραμπουλίζεις την γλώσσα σου)!    

Σαπρόφυτα που μας τα φύτεψαν οι «μεγάλες δυνάμεις» σε χαλεπούς καιρούς  και αφού κατάκλεψαν ό,τι κι όσο μπόρεσαν ρημάζοντας τον τόπο, άλλοι πήραν των ομματιών τους κι άλλοι ψάχνουν ακόμα τρόπους να ξαναγυρίσουν!!!

Ακούς εκεί! να παρουσιάζουν τον Φίλιππο πως «εξορίστηκε από τη χώρα μας όταν ήταν ακόμη βρέφος, το κακόμοιρο»!!! Γιατί δεν λέτε την αλήθεια, μήπως ντρέπεστε; Σε θάνατο καταδικάστηκε ο μπαμπάκας του Φιλίππου και παππούς του σημερινού Βασιλέα εξ΄ αιτίας της ενοχής του στην ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του 1922!!!  τον έσωσαν οι Άγγλοι στο παρά πέντε, με την βοήθεια του Πάγκαλου!

Στη Μικρασία ήταν εκείνος που έδινε τις στρατιωτικές εντολές για το ξεκλήρισμα ολόκληρων χωριών, βιασμών και σφαγών των κατοίκων τους.  Κι αφού σώθηκε όπως σώθηκε πήρε οικογένεια και μωρό κι «όπου φύγει – φύγει»!… κι η Ιστορία συνεχίζεται, ο παππούς αυτός (Πατέρας του Φιλίππου) ξαναγύρισε στην Ελλάδα με την παλινόρθωση της μοναρχίας, στην μεταξική δικτατορία διορίστηκε στρατιωτικός ακόλουθος του ανιψιού του Γεωργίου Β΄.  Κι ενώ ο λαός μας αγωνιζόταν και αντιστεκόταν στους ναζί, αυτός φεύγει, πάλι για να γλυτώσει … συνεχίζοντας  τις βασιλικές του συνήθειες μεταξύ Καννών και Μόντε Κάρλο, ξοδεύοντας μπόλικο αντριλίκι και «πριγκιπιλίκι», ως που πεθαίνει αλκοολικός στα 1944. 

Ο Φίλιππος, ο υιός, (το Φιλιππάκι) που στο τσακ γλύτωσε το ορφανοτροφείο, βρήκε πιο προσοδοφόρο και σίγουρο επάγγελμα: Γίνεται «σύζυγος» της Ελισάβετ, αποποιείται κάθε Ελληνικό και Δανικό τίτλο παίρνοντας το… ελληνοπρεπέστατο όνομα Μαουντμπάτεν! Ούτε μια λέξη ελληνική δεν καταδέχθηκε να μάθει ποτέ του, έτρεφε δε τόση απέχθεια για τους Έλληνες που δεν πάτησε το πόδι του εδώ παρά μόνο μία φορά το 1965 με τη μάνα του.

Ο γόνος αυτού, Κάρολος κι επισήμως πλέον Βασιλέας είναι πιο συχνός επισκέπτης μας! Άλλαξαν, βλέπετε, οι καιροί, ίσως να γίναμε πιο φιλόξενοι ή και ξεχασιάρηδες…

Επισκέπτεται απ΄ ότι λένε τακτικά ετούτος το Άγιο Όρος, υποθέτω πως με την Καμήλα θα δυσκολεύεται ολίγον εκτός αν χρησιμοποιεί άλλο … μέσον! ή αν αυτή εξαιρεθεί από το «άβατον» λόγω του νέου της τίτλου… γιατί κάθε Καμήλα που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό της επιμένει πεισματικά στις επιλογές της,  βάζει υψηλούς στόχους, αν χρειαστεί αλλάζει νόμους και πρωτόκολλα κι έχει τεράστια υπομονή έως ότου τους κατακτήσει, όμως θυμώνει εύκολα κι αλίμονο σε όποιον ή όποια της σταθεί εμπόδιο, είναι ικανή για όλα….

Η συμπεριφορά αυτή περιλαμβάνει και «επιθέσεις» σε άλλες καμήλες, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά της κτυπώντας τα πόδια στο έδαφος, τρέχοντας, ή μερικές φορές φτύνοντας τις αντιπάλους κατά πρόσωπο.  Σε όλες τις καμήλες αρέσει να ξύνουν μέρη του σώματός τους με τα εμπρός ή τα πίσω πόδια ή με τους κάτω κοπτήρες. Επίσης, έχει παρατηρηθεί να τρίβονται σε κορμούς δένδρων και να κυλιούνται στην άμμο εκφράζοντας έτσι την ευχαρίστησή τους σε ό,τι λάμπει αρκεί να είναι αληθινός χρυσός!!!

Όσοι εδώ ονειρεύονται κορώνες, παλάτια και θρόνους ήρθε ή ώρα να τους ξεθρονιάσουμε μια και καλή, σε μια Μαγιάτικη ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!

Υ.Γ.  Τα  «βασιλικά» όνειρα θέλουν και μεταξωτά σεντόνια… αλλιώς ξύπνα, δεν είναι για σένα!!!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.