Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΜΕΡΑ25 στη Λέσβου

Το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 στη Λέσβο αλλά και τις βασικές θέσεις του κόμματος, παρουσίασε χθες ο Κρίτων Αρσένης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα ΜΜΕ του νησιού.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΜΕΡΑ25 στη Λέσβου

Υποψήφιοι βουλευτές είναι ο γιατρός Γιάννης Ζερδελής , η υποψήφια διδάκτορας Ευανθία (Εύα) Μάντζαρη και ο ιδιωτικός υπάλληλος Τέρπανδρος- Βασίλειος (Άκης) Πατσελής, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Στράτος Γεωργούλας από την εκλογική επιτροπή του κόμματος στη Λέσβο.

Στο σχέδιο Δήμητρα αναφέρθηκε ο κ. Αρσένης τονίζοντας ότι «το σχέδιο αυτό δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που ακούγονται. Δεν είναι νόμισμα, είναι πλατφόρμα που παρακάμπτει τις τράπεζες, κάτι σαν το taxis net, όπου όσοι έχουν Αφμ να συναλλάσσονται χωρίς να πληρώνουν χαράτσι στις τράπεζες . Με συναλλαγές εντός του ευρώ, δεν είναι παράλληλο νόμισμα , σταματά την αισχροκέρδεια των τραπεζών. Το καταθέσαμε σαν σχέδιο νόμου το ’20, δεν το σκεφτήκαμε τώρα, τι άλλαξε και το θυμήθηκαν τώρα;; Τα ΜΜΕ είχαν εντολή να αποσιωπούν τις προτάσεις μας και τώρα θυμήθηκαν το σχέδιο Δήμητρα. Μάλιστα το σχέδιό μας Οδυσσέας, που προφυλάσσει τα 700.00 νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια από πλειστηριασμούς , είναι ακόμα πιο σκληρό για τις τράπεζες.»

Ξεκαθαρίζοντας ότι το ΜέΡΑ25 δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ καθώς γι’ αυτές τις πολίτικες αποχώρησε το ’15 ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά και ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, ο κ. Αρσένης σημείωσε ότι «έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά δεν έχουμε αυταπάτες για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ωστόσο η ανυπότακτη αριστερά κάποια μέρα θα έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει» και κάλεσε σε συστράτευση τους πολίτες που έχουν απογοητευτεί από αυτήν την πολιτική καθώς «το ΜέΡΑ25 , είναι μία ειλικρινής και έντιμη επιλογή για τους πολλούς» .

Ανέλυσε πολλά σημεία του προγράμματος και των θέσεων του ΜέΡΑ25 αλλά αναφέρθηκε και σε τοπικά ζητήματα και συγκεκριμένα για «τη φυλακή» όπως είπε στη Βάστρια, που αν πάρει φωτιά, θα σταματήσει στο Πλωμάρι, «γιατί νομοτελειακά ο φυλακισμένος θέλει να κάψει το κελί του».

Χαρακτήρισε τη Λέσβο ως ένα σύγχρονο κέντρο του κόσμου που για διάφορους λόγους (κλιματική αλλαγή, πόλεμοι, ακραία φτώχια), μεγάλοι πληθυσμοί έρχονται στο νησί. «’Ολοι έχουν δικαίωμα στην αίτηση για άσυλο, δεν το λέει το ΜέΡΑ25 , το λέει η διεθνής νομοθεσία και αυτό είναι αλληλεγγύη και εμείς επιλέγουμε να είμαστε με την αλληλελεγγύη και όχι με τη βαρβαρότητα. Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τα φασιστικά κόμματα, οι πολιτικές που επιλέγονται χρόνια τώρα από τη ΝΔ το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ , δημιουργούν φασισμό. Δεν είναι φασιστικό μέτρο η απαγόρευση της διάσωσης;, εκτρέφει η όχι τον φασισμό. Στην Ιταλία όταν ο Σαλβινι απαγόρευσε τη διάσωση, οι εκεί δικαστές τον έσυραν στα δικαστήρια. Ο φράκτης που στηρίζουν και τα τρία κόμματα, είναι πολιτική που εκτρέφει τον φασισμό. Το 600αρι στους αστυνομικούς μετά τη δολοφονία ενός παιδιού Ρόμα είναι η δεν είναι απόφαση που εκτρέφει το φασισμό; Όλοι κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά ψήφο».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.