Εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο για την ημέρα της Ευρώπης

Εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο για την ημέρα της Ευρώπης

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης, στο Ζάππειο Μέγαρο, εκεί όπου είχε υπογραφεί η συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπογραμμίστηκε ότι η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη διαδρομή της Ελλάδας μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και προβλήθηκε βίντεο με τις σημαντικές στιγμές της πορείας ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ.

Ακολούθησε η προβολή μηνύματος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτή την ξεχωριστή μέρα γιορτάζουμε την επανένωση μιας οικογένειας. Πριν από 44 χρόνια στο ίδιο μέρος που συναντιέστε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε τη Συνθήκη Προσχώρησης στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Από τότε, η Ευρώπη επέστρεψε στη γενέτειρά της, στο λίκνο του πολιτισμού, της επιστήμης και της δημοκρατίας. Και η Ελλάδα έλαβε τη θέση που της αξίζει στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Υπογράμμισε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια το έχει δει αυτό από πρώτο χέρι δουλεύοντας πολύ στενά με την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Στις κοινές προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19 στο πλαίσιο των οποίων αγοράσαμε εμβόλια μαζί ως Ευρωπαίοι. Η Ελλάδα στάθηκε αλληλέγγυα με την Ευρώπη και η Ευρώπη με την Ελλάδα. Και συνεχίζουμε να είμαστε ενωμένοι για την Ουκρανία, για τη δημοκρατία και για τις ευρωπαϊκές μας αξίες που γεννήθηκαν εδώ στην Αθήνα», είπε.

Με αναφορά στην περυσινή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σχεδόν δύο φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης τόνισε: «Αυτό είναι αξιοσημείωτο. Χάρη στο NextGenerationEU η Ελλάδα κάνει μεταρρυθμίσεις και επενδύει πάνω από 30 εκατ. ευρώ στην πράσινη και ψηφιακή τεχνολογία, στη βιομηχανία και στις υποδομές». Ανέφερε το παράδειγμα των κουπονιών για tablets και υπολογιστές που δόθηκαν σε μαθητές τονίζοντας πως «Αυτό είναι μόνο η αρχή. Η συνολική ενίσχυση από το NextGenerationEU εκτιμάται ότι θα οδηγήσει έως και 62.000 Έλληνες πολίτες σε νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η ελληνική οικονομία επέστρεψε!». Και πρόσθεσε κλείνοντας το μήνυμά της: «Αυτή η χώρα είναι ένας φάρος όχι μόνο της αρχαίας σοφίας αλλά και της σύγχρονης ζωντάνιας και ανθεκτικότητας. Τα επιτεύγματά σας δείχνουν πραγματικά τον μακρύ δρόμο που έχουν διανύσει η Ελλάδα και η Ευρώπη μαζί αυτά τα τελευταία 44 χρόνια. Ευτυχισμένη Ημέρα της Ευρώπης».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δείτε τι είπαν και στο βίντεο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO