Αντιδράσεις για το διαγωνισμό PISA στα δημοτικά σχολεία της Χίου

Το Δημοτικό Σχολείο του Καταρράκτη, συμμετείχε, με εκπαιδευτικούς και γονείς στη διαμαρτυρία – στάση εργασίας που είχαν κηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 10 Μαΐου, προκειμένου να μην γίνουν οι εξετάσεις στα σχολεία που είχαν επιλεχθεί για την «ελληνική P.I.S.A».

Αντιδράσεις για το διαγωνισμό PISA στα δημοτικά σχολεία της Χίου

“Εκπαιδευτικοί και γονείς συμφώνησαν σε συζήτηση που έγινε παρουσία και του συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών, σε αυτή τη διαμαρτυρία κατανοώντας τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης και τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα των εξετάσεων από τόση νεαρή ηλικία”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

“Οι εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A» αποτελούν εργαλεία τα οποία θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να προχωρήσει πιο γρήγορα τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό της διαφοροποίησης, σύγκρισης, κατάταξης και κατηγοριοποίησης των σχολείων. Σχετίζεται άμεσα με την επαναφορά της πρότασης για «ελεύθερη γονεΐκή επιλογή» σχολείου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Το ΥΠΑΙΘ για άλλη μια φορά έστειλε με fast–track διαδικασίες τη στάση εργασίας στα δικαστήρια, όμως η απάντηση ήταν ηχηρή σε όλη την Ελλάδα:

Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι απειλές δεν μας φοβίζουν.

Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!

Να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και όχι να τα διαχωρίζει”, καταλήγει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου “Αδαμάντιος Κοραής”.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock