Ομιλία του Τσίπρα στον Βόλο

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο, όπου στη συνέχεια μίλησε, στέλνοντας μήνυμα νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ομιλία του Τσίπρα στον Βόλο

«Είμαστε ήδη μπροστά, η νίκη θα είναι μεγάλη την επόμενη Κυριακή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σημείωσε ότι «την άλλη Κυριακή που κάποιοι θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα εμείς θα ξεκινάμε το μεγάλο μας έργο».

«Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στη συγκάλυψη. Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στην ασυδοσία. Ψήφος στη ΝΔ είναι άλλα τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη αλαζονεία, μεγαλύτερη αδικία, μεγαλύτερη αυθαιρεσία. Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στην οικογενειοκρατία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ψηφος σας στις 21η Μαίου είναι ψήφος για τη ζωή μας. Το σύνθημα για ψήφο στην αλλαγή δεν είναι μήνυμα να μηρυκάσουμε τα συνθήματα του χθες, είναι σύνθημα που έχουν στην ψυχή και την καρδιά τους, οι νέοι που δουλεύουν απλήρωτα μεροκάματα, οι συνταξιούχοι που πασχίζουν να δώσουν χαρτζιλίκι για τα εγγόνια τους, οι μαθήτριες που διαβάζουν αυτές τις μέρες και τρέμουν μην πέσουν στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, 700.000 που αγωνιούν ότι μπορεί να χάσουν τα σπίτια τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Διασχίζοντας αυτές τις μέρες την Ελλάδα είδα, άκουσα, κατάλαβα πώς αυτό είναι η προσδοκία των απλών ανθρώπων.

Αλλαγή θέλει ο νέος που δουλεύει απλήρωτα 12ωρα. Ο καταστηματάρχης που τον κυνηγάνε οι εισπρακτικές. Ο συνταξιούχος που πασχίζει να δώσει ένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια του. Η εργαζόμενη μητέρα, που με δυο επισκέψεις στο σουπερμάρκετ για να πάρει τα απαραίτητα για το παιδί της, φεύγει ο μισός μισθός. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που κρατάνε με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία μας.

Οι μαθητές που διαβάζουν αυτές τις μέρες αλλά τρέμουν μην πέσουν στη μέγγενη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Και αυτά τα συναισθήματα, μεταφράζονται όσο περνάνε οι μέρες σε απόφαση πολιτική.

Σε απόφαση ψήφου. Ως εδώ! Με την αλαζονεία. Με την αδιαφορία. Με την αισχροκέρδεια.

Με την οικογενειοκρατία. Με το παρακράτος. Με τη αδικία. Την άλλη Κυριακή τελειώνουμε οριστικά με το καθεστώς Μητσοτάκη.

Άκουσα όμως σήμερα τον κο Μητσοτάκη να λέει σε λιγοστούς φίλους του στην Αθήνα :

«Έχουμε μεγάλο ρεύμα». Και αναρωτιέμαι, αυτό το μεγάλο ρεύμα πως γίνεται και το βλέπουν μονάχα οι αυλοκόλακες του κου Μητσοτάκη και δεν το βλέπουν οι άνθρωποι στη καθημερινή τους ζωή. Που είναι αυτό το μεγάλο ρεύμα.

Μη το είδατε στις πλατείες, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς ; Το μόνο μεγάλο που έχει σχέση με το ρεύμα είναι οι λογαριασμοί που καλείται να πληρώσει το μέσο νοικοκυριό εξετίας του κου Μητσοτάκη.

Και αναρωτιέμαι τι θα μας λένε σε μια βδομάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όσοι προσπαθούν σήμερα με τη βία να μας πείσουν ότι για το ρεύμα Μητσοτάκη. Θα αρχίσουνε πάλι τις αναλύσεις για το πώς έγινε αυτό, πώς τους ξέφυγαν τα υπόγεια ρεύματα.

Αυτά τα άτιμα τα υπόγεια ρεύματα όλο τους ξεφεύγουν» επισήμανε.

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών σημειώνοντας «Εκτός από όλα αυτά όμως, αφήνει όμως πίσω του και μια βαθιά πληγή στη Δημοκρατία. Τραυμάτισε σοβαρά τη δημοκρατία ο κύριος Μητσοτάκης.

Οι υποκλοπές είναι έγκλημα. Που το ομολόγησε μάλιστα πριν λίγες μέρες στο ντιμπέιτ.

Κι ακόμα χειρότερο έγκλημα η απόπειρα συγκάλυψης.

Εννιά μήνες κρύβεται και δέκα μέρες πριν τις εκλογές, σε ζωντανή σύνδεση, αναγνώρισε ο ίδιος τα ψέματά του και την ενοχή του.

Και αναρωτιέμαι : Σε ποια κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα είχε γίνει αυτή η δημόσια ομολογία και δεν θα είχε παραιτηθεί αυτός που ομολόγησε; Σε ποια κανονική ευρωπαϊκή χώρα η δικαιοσύνη θα είχε μείνει άπραγη μπροστά σε αυτή την εξόφθαλμη καταστρατήγηση της δημοκρατίας και των θεσμών;»

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στα κόμματα του προοδευτικού χώρου, θέτοντας τους καίριες ερωτήσεις.

«Τι είναι πιο ωφέλιμο; Να σταματήσουμε μαζί τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας;

Ή να λέμε στον κόσμο ότι η ασυδοσία των funds και ο νόμος που προστατεύει την πρώτη κατοικία είναι το ίδιο πράγμα;

Να επαναφέρουμε το 8ωρο; Ή να λέμε ότι τα απλήρωτα 12ωρα είναι ίδια με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων;

Να πάμε τον προϋπολογισμό για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ όπως στην Ευρώπη;

Ή να λέμε ότι οι προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι ίδιο με την πρόσληψη καθηγητών;

Να δώσουμε χώρο στη Δικαιοσύνη να ρίξει φως στις υποκλοπές ή να δηλώνουμε ξαφνικά ότι εντάξει, δεν έγιναν και τόσες πολλές.

Και ότι εκείνοι που αποκάλυψαν τις δεκάδες των υποκλοπών έχουν κάποιο πονηρό σκοπό;

Να δώσουμε ανάσα στην κοινωνία, ή να διευκολύνουμε τελικά τον κύριο Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως λύση, ενώ είναι το πρόβλημα;

Αυτά είναι τα ερωτήματα. Αυτά είναι τα διλήμματα. Και απαιτούν καθαρές απαντήσεις.

Μητσοτάκης ή αλλαγή.  Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη. Κυβέρνηση ασυδοσίας, ή κυβέρνηση συνεργασίας. Και σε αυτά τα διλήμματα έχουμε ιστορικό χρέος να απαντήσουμε. 

Και η απάντηση σ’ αυτά τα διλήμματα ξεκινάει από  την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό λέει η πολιτική λογική, αλλά και η απλή αριθμητική. 

Ήττα του Μητσοτάκη χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει».

Πληροφορίες από την Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.