Κορωνοϊός:166 νεκροί στην Ελλάδα

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.850, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

tsiodras01-mesa

Από αυτά, 617 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Από αυτούς 8 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 166 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 48 ήταν γυναίκες (28.9%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 139.445 κλινικά δείγματα.

Loading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading