Οι διμέτωποι της συμφοράς

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Οι διμέτωποι της συμφοράς

Το ΠΑΣΟΚ που τόσο τρανά θέλει να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας, απέδειξε ότι δεν έχει απεμπλακεί από το παρελθόν του. Επίσης απέδειξε ότι δεν έχει διμέτωπο αλλά μονομέτωπο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε και επίσημα μόνοι έναντι όλων, έναντι του ΚΚΕ που στο 70% των επιχειρημάτων του φέρεται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μόνοι εναντίον του ΠΑΣΟΚ που θέλει να κερδίσει κάτι από το ένδοξο παρελθόν του, μόνοι έναντι όλης της αριστεράς που φέρεται ενάντι του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια μόνοι έναντι της δεξιάς.

Τα φιλικά σωματεία της κυβέρνησης δουλεύουν για την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, θα περάσει; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Αν και βέβαια δεν το έγραψα σωστά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι όλων αλλά ο Τσίπρας έναντι όλων. Όσοι κλαίνε για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου μπορούν να κάτσουν σπίτι τους, οι υπόλοιποι έχουμε χρέος να αναχαιτήσουμε την δεξιά και τα πράσινα και κόκκινα παρακλάδια της. Το είπε ξεκάθαρα η Μπατζελή, το είπε ξεκάθαρα και η Αποστολάκη, γιατί όχι και μια συγκυβέρνηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και απαντάω, η πρώτη φορά θα ναι; Δεν είμαστε χρυσόψαρα θυμόμαστε τι έγινε σε αυτόν τον τόπο ειδικά μετά το 2010.

Βέβαια ο Ανδρουλάκης το παίζει αντιδεξιός, αλλά θα πρέπει να προσέξει, γιατί σε ένα σενάριο που η ΝΔ δεν θα έχει τους βουλευτές για να κάνει κυβέρνηση, θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι, και αν όχι από το όλον κόμμα, για να μην του το χαλάσω και του προέδρου του, θα βρεθούν οι μεμωνομένοι φίλοι της ΝΔ μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Οι δύο αποκαλύφθηκαν ήδη, υπάρχουν και άλλοι, δε χρειάζεται να μιλήσουμε για τον Λοβέρδο για παράδειγμα. Τα αλλεπάλληλα μηνύματα των στελεχών του επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ, αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα ενόψει της επόμενης εκλογικής μάχης ΠΑΣΟΚ και ανδρουλάκης προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι δε θα γίνει χρυσός χορηγός της δεξιάς ενώ ο Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του σημειώνει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Το πρόβλημα όμως είπαμε δεν είναι τόσο ο ίδιος που μπορεί να το πιστεύει αυτό, αλλά τα επιέρους στελέχη του, τόσο αυτά που εκφραστήκαν όσο και αυτά που δεν εκφραστήκαν. Θα κλείσω με αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μη χαίρεστε και πολύ, δεν τελειώσαμε…

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα