Τους έτσουξε

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Τους έτσουξε
O Σταν Γκρίνμπεργκ, ο επικοινωνιολόγος του κυβερνώντος κόμματος

Παρακολουθώ τις εξελίξεις που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την πολιτική σκηνή της χώρας. Σε προηγούμενα άρθρα έχω τοποθετηθεί για διάφορα θέματα, στα οποία βεβαίως δέχομαι και την κριτική.Ας πάμε όμως στην πραγματικότητα και για ποιο λόγο έβαλα αυτόν τον τίτλο.

Η ΝΔ καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει πολιτμπιρο και επιβάλλει σιωπητήριο στα στελέχη του, θέτει μάλιστα και ορισμένα ερωτήματα, τα οποία βέβαια δεν θα ασχοληθώ, γιατί για αυτά τα ερωτήματα υπάρχει κομματική οργάνωση, που μπορεί να απαντήσει. Δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, απλά γράφω τις δικές μου απόψεις, που προσπαθώ να της ξεχωρίσω από την όποια κομματική γραμμή.

Η ΝΔ καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η ΝΔ έχει τους κατάλληλους ανθρώπους που γνωρίζουν την τέχνη της επικοινωνίας. Για όσους δεν γνωρίζουν το κυβερνών κόμμα έχει προσλάβει για αυτή την δουλεία τον Σταν Γκρίνμπεργκ, έναν από τους πιο κορυφαίους επικοινωνιολόγους στον κόσμο. Μπορείτε να διαβάσετε πολλά για τον κύριο αυτόν σε σχετικό άρθρο του the TOC.

Επειδή προφανώς δεν έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες τους είδους και οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να πιαστούν από μαι κουβέντα που είπε κάποιος και να το κάνουν σημαία προεκλογικής καμπάνιας, και επιδή οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυσχιδές κόμμα, ο Τσίπρας απλά το κατανοήσε και για αυτό επιβάλλει στα κανάλια τον ποιον θα στείλει.

Οι προσωπικές απόψεις κάποιου δεν χρειάζονται κανενός είδους περιορισμό, όταν είσαι μόνος σου, με την παρέα σου ή σε κάποιο κομματικό όργανο. Αυτό ισχύει για όλους όσους ασχολούνται με κόμματα. Αυτό εστί και δημοκρατία γενικότερα, όταν όμως βγαίνεις σε ένα τηλεοπτικό πάνελ και σε προλογίζουν ως εκπρόσωπο κόμματος, οφείλεις να υπερασπίζεσαι σθεναρά τις απόψεις του κόμματος που εκπροσωπείς και όχι τις απόψεις σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις τότε μίλα για παράδειγμα ως Κατρούγκαλος, ως Φωτίου, ως οτιδήποτε. Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που φτίαχτηκε ο Συνασπισμός (1989), έχουν γίνει πολλές μεταλλάξεις για να φτάσουμε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ποτέ όμως δεν καταφέραμε να πετύχουμε την κομματική πειθαρχία.

Σε ένα πάνελ δεν υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και τις απόψεις σου, υπερασπίζεσαι τις απόψεις του κόμματος σου, δηλαδή τον καθένα που ανήκει στο γρανάζι του κόμματος, ολόκληρη την οντότητα.Εκεί είναι η διαφωνία μου με τον Κατρούγκαλο, που είπε μετά τον σχετικό σάλο ότι οι δηλώσεις του για την φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών είναι προσωπικές του απόψεις. Αγαπητέ μου όταν οι προσωπικές σου απόψεις δεν συμπίπτουν με τις απόψεις του κόμματος σου, δεν τις εκφράζεις όταν σε έχουν καλέσει σε πάνελ ως εκπρόσωπο κόμματος.

Ο Επικοινωνιολόγος της ΝΔ γνωρίζει ποιές είναι οι απόψεις σου, στήνει το σκηνικό ανάλογα, κάνοντας συγκεκριμένη ερώτηση και το ξεφουρνίζεις. Από κει και πέρα η τέχνη της επικοινωνίας ταυτίζει τις απόψεις σου με τις απόψεις ενός κόμματος. Θα μου πει τώρα κάποιος, καλά ρε άνθρωπε μια μπούρδα που είπε κάποιος είναι ο μοναδικός λόγος που έπαθες βατερλώ, η απάντηση αμέσως είναι όχι. Στην σημερινή κοινωνία, και αυτό μέχρι τώρα δεν το είχαν καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σημασία τι υποστηρίζεις, δεν έχει σημασία τι πράττεις, αλλά πως το επικοινωνείς με τον κόσμο. Και εκεί ο Μητσοτάκης έχει υπεροπλία. Του βγάζω το καπέλο μεν, αλλά αν αγαπητοί σύντροφοι, θέλετε εξουσία, πρέπει να φτιάξετε τον τρόπο που επικοινωνείται με τους πολίτες. Κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πολύ απλά δεν είχατε τον τρόπο να το επικοινωνήσετε με τον κόσμο.

Λάθη όλοι κάνουν, αλλά όταν επικοινωνείς σωστά και συντεταγμένα με τον κόσμο, μπορείς να τα καλύψεις ή να τα κάνεις να φανούν ως άτυχες στιγμές. Νομίζω ότι το πολίτμπιρο επιβλήθηκε γιατί το think tank του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε τι συμβαίνει, και έτσι οικοδομείται ένα σοβαρό κόμμα εξουσίας. Οφείλω όμως πριν κλείσω αυτό το άρθρο να πω ένα τεράστιο μπράβο στον επικοινωνιολόγο του κυβερνώντος κόμματος. Όσο για το τσούξιμο, δεν πειράζει στην ζωή είναι και αυτό.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.