Τραγωδία στο Πέραμα με εργατικό ατύχημα

Ένας 47χρονος χειριστής γερανού νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός του εργατικού δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Τραγωδία στο Πέραμα με εργατικό ατύχημα

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες πλοίου, όταν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ενός έλικα με γερανό, κατά τη διάρκεια αποσυναρμολόγησης προπέλας, ο έλικας έφυγε από τη θέση του και καταπλάκωσε τους εργάτες.

«Όταν σηκωνόταν το πτερύγιο να βγει έξω, έφυγε από τον γάντζο του γερανού απ’ ότι όλα δείχνουν και καταπλάκωσε τους τρεις συναδέλφους» ανέφερε ο πρ. παρ. Πειραιά Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Άκης Αντωνίου.

Οι δύο από τους τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. «Ο ένας προσεκομίσθη νεκρός, είχε ξεκινήσει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση από τον τόπο του ατυχήματος, η οποία συνεχίστηκε και εδώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο δεύτερος φέρει ένα κάταγμα στο δεξιό κάτω άκρο» έκανε γνωστό ο παθολόγος στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο, Γιώργος Κρανιδιώτης.

Ο δεύτερος τραυματίας χειρουργήθηκε και είναι εκτός κινδύνου. Το ίδιο ισχύει και για τον τρίτο τραυματία που μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Καταγγέλουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Ο τραγικός θάνατος του 47χρονου ξεσήκωσε την οργή των ναυτεργατών που καταγγέλλουν ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

«Δεν υπάρχουν στη Ζώνη απ’ άκρη σε άκρη ελεγκτικοί μηχανισμοί για να βλέπει ο κόσμος ότι είναι ασφαλής. Είναι εδώ πέρα “μία ζαριά”» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μάρκος Μπεκρής.

«Το εργατικό “ατύχημα” στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος είναι ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων και ελέγχου απ’ τις αρμόδιες κρατικές αρχές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος. Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα συνταχθεί έκθεση, που θα αφορά στα αίτια και των τριών περιστατικών και η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πειραιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου προκήρυξε για αύριο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 8:00 στη κεντρική πύλη στο Πέραμα.

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Δυστυχώς ακόμη ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα  εργασίας και δύο συνάδελφοι τραυματίζονται, γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας.

Η σημερινή τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Πέραμα με το θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμη δύο εργατών, αποδεικνύει με το χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας.

Η Συνομοσπονδία, έχει κάτ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπευθύνους τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας.

Ζητάμε για τη σημερινή τραγωδία την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ

Loading

One thought on “Τραγωδία στο Πέραμα με εργατικό ατύχημα

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.