Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού στη Χίο

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε προ διμήνου περίπου, σε βάρος ημεδαπού – κατοίκου Χίου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού στη Χίο

Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή, ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο παθών, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των -1.240- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκει στην προαναφερόμενη ημεδαπή, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας («αχυράνθρωπου» – ghost person).

Ακολούθως, όπως διακριβώθηκε μετά από αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, από τον λογαριασμό της δράστιδας πραγματοποιήθηκε ανάληψη του παραπάνω χρηματικού ποσού από ΑΤΜ (Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή) στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας, από δύο (2) άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading