Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο κέντρο έρευνας Μαστίχας στη Χίο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την δεύτερη ημέρα της επισκέψεως του στην Χιο επισκέφθηκε το κέντρο έρευνας Μαστίχας στη Χίο, στο χωριό Καλιμμασιά.

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο κέντρο έρευνας Μαστίχας στη Χίο

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεναγήθηκε στον χώρο του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας από το Δ.Σ. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Γιώργο Τούμπο και συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Χίο όπως και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ευχαριστώντας για την ξενάγηση δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να στηρίξει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Εξωστρέφεια χωρίς έξυπνη γεωργία, χωρίς επένδυση στην έρευνα, χωρίς καθετοποιημένη παραγωγή που θα είναι μέσα η μεταποίηση, που θα είναι μέσα όλες οι μορφές του πρωτογενούς τομέα, δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Για αυτό με πολύ μεγάλη μου χαρά είμαι σήμερα εδώ, που με ενημερώσατε και που πιστεύω ότι αυτές οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες πρέπει να είναι πρωτοβουλίες που να αφορούν όλη την Ελλάδα, όλα τα αγροτικά προϊόντα. Διότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί μαζί με την μεταποίηση, τον τουρισμό και με συνέργειες, να δώσει άλλη δυναμική στην ελληνική οικονομία. Που δεν θα αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές αλλά θα αφορά το σύνολο της χώρας, το σύνολο της ελληνικής παραγωγής».

Το απόγευμα ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να ταξιδέψει από τη Χίο για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εντωμεταξύ αναφέρθηκε στον σχετικό σάλο που έχει ξεσπάσει αυτές τις ημέρες, όπου στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπαν δημόσια ότι πρέπει να αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ για να μπορέσει να πάρει περισσότερα χρήαμτα το κράτος προκειμένου να ρίξουν το βάρος τους σε άλλα θέματα που αφορούν την κοινωνία. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και ότι μάλιστα το κόμμα του λέει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή την μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενδεικτικό αυτού όπως δήλωσε είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει 3 φορές την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά το παρελθόν. Θέση μου είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη. Η προοδευτική μείωση των φόρων γενικότερα, είπε πάνω στο θέμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, και εξήγησε περαιτέρω ότι η θέση αυτή υπάρχει γιατί αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν μεγάλες ανισότητες.

Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μην βλέπει ότι το 2022 όταν σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ τα νοικοκυριά της χώρας μας είναι τρίτα από το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγοραστική δύναμη, όταν τα 2/3 των φόρων είναι έμμεσοι, άδικοι φόροι που κτυπούν τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη συγχρόνως, 150 εισηγμένες εταιρείες, μεγάλες εταιρείες, να έχουν τριπλασιάσει τα κέρδη τους.

Αυτό δείχνει ότι οι φορολογικές επιλογές της ΝΔ είναι για να υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς και όχι για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Εμείς λοιπόν έχουμε μια άλλη αντίληψη και καλώς άνοιξε αυτή η συζήτηση γιατί προτεραιότητά μας είναι η δίκαιη φορολόγηση και το ισχυρό κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, που θα κάνει την Ελλάδα να έχει λιγότερες κοινωνικές ανισότητες και πραγματική φορολογική δικαιοσύνη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.