Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος στα χωριά της Λέσβου

Εξορμήσεις στα χωριά της Λέσβου, για τη διενέργεια Γυναικολογικού ελέγχου (TEST PAP), ελέγχου μαστογραφιών και ψηλάφησης μαστών, στον γυναικείο πληθυσμό θα πραγματοποιήσει το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η δράση θα επαναλαμβάνεται μηνιαίως σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος στα χωριά της Λέσβου

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από συχνότερες κακοήθειες στις γυναίκες. Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνει σημαντικά για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών , ενώ μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου στις γυναίκες , μετά τον καρκίνο του πνεύμονα και η κύρια αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών. Όταν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, ο καρκίνος του μαστού είναι συνήθως ιάσιμος.

Οι γυναικολογικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ αρχικά στις κάτωθι περιοχές :

– Παρασκευή 9/6/2023 στον ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ

– Παρασκευή 16/6/2023 στην ΑΓΙΑΣΟ

– Παρασκευή 30/6/2023 στην ΑΝΤΙΣΣΑ

Μπορούν να προσέλθουν και ενδιαφερόμενες από τα γειτονικά χωριά.

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας, ενώ με την οργανωμένη πρόληψη στο νησί μας κάνουμε πράξη το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας «Η πρόληψη σώζει ζωές», σημειώνει η Διοίκηση του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.