Ανοιχτή επιστολή από την Ικαρία

Υπογράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

προς: κάθε Δημοκράτη και Δημοκράτισσα Ικαριώτη και Ικαριώτισσα, προς τους  «πάλαι ποτέ συντρόφους και συντρόφισσες» της Νικαριάς μας:

Δεν απευθύνομαι στους οδηγητές και καθοδηγητές κανενός κόμματος…

Απευθύνομαι στους απλούς σκεπτόμενους πολίτες και ψηφοφόρους που νομίζουν πως θα αλλάξει ο κόσμος σ΄ έναν «άλλο» χρόνο πολύ πέραν των δικών μας ορίων… Σε όλους εκείνους που απογοητεύτηκαν (με το δίκιο τους ορισμένες φορές) και θέλουν να απέχουν ή ακόμα κι από τσαντίλα σκέπτονται να «μπλάσουν» την δύναμη τους σε κομματικές επιλογές που δεν θα έχουν κανένα πρακτικό θετικό αποτέλεσμα στην ζωή μας! (μιας κι αυτό ήδη χάθηκε με την αλλαγή του εκλογικού νόμου…)

Γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας περπατώντας μαζί σε πολλές στιγμές της πορείας μας. (μικρός ο τόπος μας απ΄τ’ Απερίχου ως την Πέρα/Μαρέ κι απ΄το Καρκινάγρι ως την Μεσαρέ ένας «αθέρας» δρόμος)! Συναντιόμαστε στους ίδιους δρόμους, στα ίδια μονοπάτια, στις ίδιες πλατείες με όνειρο να αλλάξουμε τον κόσμο!

Οι ρίζες μας είναι κοινές σχεδόν συγγενικές ποτισμένες όχι μόνο με την αλμύρα του Αιγαίου αλλά και με τον αγώνα και τον ιδρώτα των αγωνιστών Πατεράδων και Μανάδων μας τούτης της Καριώτικης γης από το Φανάρι ίσαμε τον καβο Πάπα!

Η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, η αλληλεγγύη, η προσφορά, το νοιάξιμο για τον διπλανό μας, η Ανθρωπιά ήταν και παραμένουν οι αδιαπραγμάτευτες αξίες που μας κληροδότησαν και που μπορούμε κι εμείς σήμερα χάρη σ΄ αυτές να στεκόμαστε όρθιοι, να δημιουργούμε και να νοιώθουμε υπερήφανοι!!! (αυτά προσπαθούν να μας ξεριζώσουν με βίαιο και άγριο τρόπο)…

Ο πρώτος γύρος των εκλογών έληξε… μετρηθήκαμε όλοι κι αναμετρηθήκαμε με στόχους κι οράματα βγάζοντας ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Πάμε για τον τελικό β’ γύρο! Όλα από την αρχή! να ξαναμετρηθούμε; δεν έχει κανένα νόημα για κανέναν … εφόσον την απλή αναλογική την έκαψαν αυτοί που την έχουν ως « υπέρτατη αρχή» μόνο στα κιτάπια τους (τι κρίμα)!

Σκέψου μόνο: ακόμα και τώρα που η πρωτιά της ΝΔ φαίνεται να είναι σχεδόν βέβαιη,  η λάσπη, το ψέμα, οι χυδαιότητες, η διαστρέβλωση θέσεων, οι παραλογισμοί  πέφτουν με καθημερινούς εξωπραγματικούς ρυθμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΤΣΙΠΡΑ! Αδίστακτοι ακόμα και στα πλέον επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια!!!

Δεν τους νοιάζει μόνο να πάρει την εξουσία και πάλι ο Μητσοτάκης, γνωρίζουν πως αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα… Κύριο μέλημά τους είναι να εξασφαλίσουν για όσο πιο πολλά χρόνια μπορέσουν μια εξουσία ακόμα και με έναν άλλο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (το πιο πιθανόν από τους γόνους) που θα υπερασπιστεί και πάλι με το ίδιο πείσμα τα συμφέροντα των ολίγων και ισχυρών οικονομικών παραγόντων της δύσμοιρης τούτης Πατρίδας σκορπώντας  φτώχια και μόνο φτώχια στον λαό της κι άλλα δεινά που οι πάντες με ακρίβεια προβλέπουν αναλογιζόμενοι και τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στον χώρο της υγείας αλλά προπάντων κι όσα δημόσια λέγονται από τα κομματικά στελέχη τους! «όσοι δεν καταφέρνουν, απ΄ τον λαό ( όχι οι δικοί τους) να θεραπεύονται πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή  και να πεθάνουν αφού οι θεραπείες είναι ακριβές με κίνδυνο να πέσουν έξω οι επιχειρήσεις των νοσοκομείων»!!! (σχεδιάζουν εν κρυπτώ νοσοκομεία – επιχειρήσεις)!

Αυτή λοιπόν την φορά δεν ψηφίζουμε για το «κόμμα» μας αλλά για την ΖΩΗ μας και να που τα ΄φερε η ιστορία να … ακριβολογούμε! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για την ζωή την δική μας, την ζωή των γονιών μας, των δικών μας ανθρώπων, μα προπάντων για την ζωή των παιδιών μας!!!

Στις 25 Ιουνίου έχουμε ΜΙΑ, ίσως και τελευταία ευκαιρία να σταθούμε και να επιλέξουμε με περισσότερο λογισμό ετούτη την φορά…

Μπορείτε να συνεχίσετε να πολεμάτε φωνάζοντας με όλη σας την δύναμη για τα μεγάλα ιδανικά μιας «ιδανικής φαντασιακής Πολιτείας» αλλά θα είστε λίγοι και  μόνοι και κανείς δεν θα σας ακούει απ΄ αυτούς που ορίζουν και χαράζουν το παρόν και το μέλλον! Ακούτε; κανείς!!! αφήνοντας τους να κερδίζουν τα πάντα διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο που ποιος ξέρει  πώς από ποιους  και πότε  θα γκρεμιστεί κι αν θα γκρεμιστεί στο άμεσο ορατό μέλλον ή να αποφασίσουμε να συνταχθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σ’ ένα Μεγάλο Ενωτικό Δημοκρατικό Μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  (αυτόν μας έδωσε η ιστορία προς ώρας), είναι ο μόνος δρόμος και τρόπος να βάλουμε φραγμό στην λαίλαπα που έρχεται!!!

«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» τουλάχιστον για τώρα!

Σήμερα που τα πράγματα παίρνουν και «επικίνδυνη» εθνική στροφή….

Με σεβασμό ψηλαφώ τη μνήμη εκείνων που έγειραν στη βραχώδη ετούτη ακριτική γη και την έσπειραν με τον «Σότροπο»  λόγο τους! ένας απ΄αυτούς είναι κι ο υμνωδός της Νικαριάς, Νίκος Καστανιάς που σε κάθε δύσκολη στιγμή, (σαν και τούτη) μας προτρέπει:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! πριν μας βρει η νύχτα και νυχτωθούμε … «εδά που φέγγει ακόμη»!

Έτσι:  ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ …

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.