Ειδήσεις από την κινητοποίηση στο Π.Ι Ραχών

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου έγινε κινητοποίηση στις Ράχες με αφορμή την μετακίνηση του μοναδικού ιατρού της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας. Την κινητοποίση την οργάνωσαν διάφοροι φορείς του νησιού και την αναδείξαμε μέσα από ανακοίνωση της ένωσης γονέων της Ικαρίας.

Οι γονείς της Ικαρίας μας έστειλε νέο δελτίο τύπου που αναφέρει τα γεγονότα και τα θέματα της κινητοποίησης στις Ράχες. Μεταφέρουμε αυτούσια την ανακοίνωση της Ένωσης γονεών της Ικαρίας:

Η Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας, χαιρετίζει όλους τους συμπολίτες μας, τα σωματεία και τους φορείς (ΣΕΝΙ, εκπαιδευτικοί, οικοδόμοι, εργαζόμενοι ιδιωτικού & δημόσιου τομέα, γονείς, συνταξιούχοι κ.α)  που βρέθηκαν οργανωμένα και μαχητικά, από κάθε γωνιά του νησιού, στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών στις 12/6/23, για να αποτραπεί η μετακίνηση της μοναδικής ιατρού της περιοχής προς το Κ.Υ Ευδήλου για να εκτελεί εκεί εφημερίες.

Η αναγκαιότητα παρουσίας μόνιμης ιατρού στην συγκεκριμένη περιοχή, στο κατά τα άλλα “πολυδύναμο” ιατρείο, αποτυπώθηκε σε ζωντανή μετάδοση, όταν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η ιατρός χρειάστηκε να μεταβεί σε συνάνθρωπο μας για παροχή ιατρικής βοήθειας. Υπενθυμίζουμε ότι ο πληθυσμός για την περιοχή των Ραχών τους θερινούς μήνες υπερδιπλασιάζεται.

Έπειτα από τις προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε στην κινητοποίηση από την 2η Υ.Π.Ε, το θέμα αναμένεται να λυθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16.6. Λύση η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από το σταμάτημα των μετακινήσεων της ιατρού για εφημερίες προς άλλη δημόσια δομή υγείας.   

Σε διαφορετική περίπτωση προσανατολιζόμαστε σε νέα κινητοποίηση το Σάββατο 17 Ιούνη στις 8:30 το πρωί στο Κ.Υ Ευδήλου, όπου βάσει προγράμματος της ιατρού είναι η επόμενή της εφημερία!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για: Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες, με άμεση κάλυψη όλων  των υγειονομικών κενών σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας της Ικαρίας.

Θυμίζουμε ότι κάτω από την δυναμική παρέμβαση των γονέων, των σωματείων και των συλλόγων, αποτράπηκε η μετακίνηση της 2ης παιδιάτρου του Νοσοκομείου Ικαρίας προς αυτό της Σάμου.

Παράλληλα αναμένουμε να μας δοθούν γραπτές απαντήσεις τόσο για τα οργανογράμματα των δημόσιων δομών Υγείας Ευδήλου και Ραχών, καθώς και τα κείμενα της Επιτροπής που ζητούν την κάλυψη των υγειονομικών κενών.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.