Δεν υπάρχει νέα ημερομηνία για το Debate

Το debate μπορεί να ματαιώθηκε λόγω της τραγωδίας του ναυαγίου της Πύλου, που βύθισε τη χώρα σε εθνικό πένθος, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της ουσιαστικά τίναξε στον αέρα το ενδεχόμενο διεξαγωγής σε νέα ημερομηνία.

Δεν υπάρχει νέα ημερομηνία για το Debate

Κι ενώ όλοι συμφωνούσαν για την διεξαγωγή του debate την Κυριακή οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας επέμεναν στο Σάββατο, φανερώνοντας ότι συνολικά δεν προτιμούν τον διάλογο στη γαλάζια παράταξη.

Μάλιστα λίγο πριν αναβληθεί οριστικά το debate, ΜΜΕ προσκείμενα στη γαλάζια παράταξη μετέφεραν πληροφορίες από κύκλους της ΝΔ που δήθεν ζήταγαν να προστεθεί κι άλλος χρόνος στην ενότητα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανέφερε, ότι η ΝΔ πρότεινε να γίνει Σάββατο μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ ζήτησαν Κυριακή, και η Ελληνική Λύση δεν είχε πρόβλημα και για τις δύο μέρες.

«Συμφωνήσαμε στην σκιά του εθνικού πένθους για αναβολή. Ήταν ανελαστικό το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, είπαμε Σάββατο γιατί Κυριακή είναι η διακαναλική. Η ΝΔ και Ελληνική λύση είπαμε Σάββατο. Δεν βρέθηκε συμφωνία, εμείς επιμένουμε ότι θέλουμε να γίνει η τηλεμαχία και δίνουμε μόνη διαθέσιμη μέρα το Σάββατο λόγω του πολύ επιβαρυμένου προγράμματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

«Η ΝΔ σήμερα με τη στάση της τορπίλισε την αναγκαία απόφαση να γίνει debate, επέμεινε στη δική της ημερομηνία και στον δικό της εκλογικό προγραμματισμό ήταν ανελαστική, για να κρατήσει τον μονόλογο, απέρριψε το διάλογο. Έκανε βήμα παραπέρα επικοινωνιακά» δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Κώστας Πουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ στέκεται διαχρονικά υπέρ του διαλόγου και της προβολής των προγραμματικών θέσεων των πολιτικών κομμάτων. Στη σκιά της πολύνεκρης τραγωδίας συμφωνήσαμε στην αναβολή και σαν νέα ημερομηνία προτείναμε το βράδυ της Κυριακής. Δυστυχώς η ΝΔ παρέμενε άτεγκτη και αμετακίνητη από μια τοποθέτηση της, πέρα του Σαββάτου» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος

«Θεωρούσαμε αυτονόητο να αναβληθεί. Οι δύο διαθέσιμες ημερομηνίες ήταν Σάββατο Κυριακή. Εμείς ως ΚΚΕ είχαμε διευκολύνει αλλάζοντας ημερομηνίες εκδηλώσεων στο προηγουμενο debate, τώρα αδιέξοδο» τόνισε Γιάννης Γκιόκας εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

«Η ΝΔ μεθόδευσε την ματαίωση της τηλεμαχίας. Ο Μητσοτάκης φυγομαχεί. Εμείς είπαμε να διεξαχθεί οποία μέρα θέλουν τα κόμματα δεν είχαμε πρόβλημα να γίνει οποιαδήποτε μέρα» σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.

Αυγή

Loading

One thought on “Δεν υπάρχει νέα ημερομηνία για το Debate

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.