Ακόμα ένα βήμα για την ολοκλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι στη Χίο

Στην τοποθέτηση των μηχανημάτων ελέγχου της στατικότητας του φράγματος Κόρης Γεφύρι προχωρεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ακόμα ένα βήμα για την ολοκλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι στη Χίο

«Σήμερα γίνονται οι γεωτρήσεις που θα φτάσουν μέχρι τον πυθμένα του φράγματος και εκεί θα μπουν τα μηχανήματα που θα στέλνουν άμεσα τα αποτελέσματα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.

Τα μηχανήματα θα τοποθετηθούν από τον επιστημονικά υπεύθυνο του Πανεπιστημίου Πατρών που φθάνει σήμερα στο νησί. Έτσι θα υπάρχει καταγραφή για το ποια είναι η αντίδραση του φράγματος στον όγκο του νερού που θα συγκεντρώνει και πως συμπεριφέρεται σε περίπτωση σεισμικών δονήσεων.

Στα υπόλοιπα του έργου που θα κάνουν χρηστικό πλέον το φράγμα, από το φθινόπωρο, είναι η απομάκρυνση του δικτύου της ΔΕΗ που υπάρχει στη λεκάνη απορροής, και για το οποίο έχει γίνει η σχετική πληρωμή, καθώς και το «τάπωμα» του φράγματος.

Θα απομένουν από πλευράς ΔΕΥΑΝΧ που θα κάνει χρήση του έργου, η ολοκλήρωση του δικτύου άρδευσης μήκους περίπου 182 μέτρων και η σύνδεσή του με το υπάρχων αρδευτικό δίκτυο.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.