Στάση εργασίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου

Στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου αποφάσισε για τη Δευτέρα 19 Ιουνίου ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Στάση εργασίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε προσωπικό στην καθαριότητα, στη σίτιση, στα πλυντήρια, στη φύλαξη και στους τραυματιοφορείς. Η κατάσταση σε αυτούς τους τομείς εργασίας έχει φτάσει όπως δηλώνουν σε σχετική ανακοίνωση στο απροχώρητο και εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς.

Για πολλοστή φορά απαιτούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τη 2η υγειονομική περιφέρεια αλλά και την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με γρήγορες διαδικασίες σε προσλήψεις, από τις λίστες τις τελευταίας προκήρυξης που υπάρχουν στη 2η υγειονομική περιφέρεια.

Από το Μάρτιο του 2023 υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις ενδιαφερομένων οι οποίοι αναμένουν την πρόσληψη τους, ενώ, όπως λένε οι εργαζόμενοι, τέτοια προκήρυξη είχε βγει ξανά το Μάρτιο του 2022 με εκατοντάδες και εκεί αιτήσεις ενδιαφερομένων από το νοσοκομείο Σάμου το οποίο δεν προσέλαβε ούτε ένα άτομο.

Οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να λάβουν την κανονική τους άδεια και τα ρεπό, ενώ η καθαριότητα για όλα τα τμήματα και τις μονάδες του νοσοκομείου είναι επισφαλής, αφού από 20 άτομα που προβλέπονται για την καθαριότητα υπηρετούν μόνο 8. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο χώρο της σίτισης, στη φύλαξη, στα πλυντήρια και στους τραυματιοφορείς.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.