Παραιτήθηκε ο υποψήφιος της Ν.Δ. στη Ροδόπη, μετά τις αποκαλύψεις Τσίπρα

Είναι ο τρίτος βουλευτής του κόμματος που παραιτείται μετά τον Πνευματικό και τον κύριο Κρικέτο.

Παραιτήθηκε ο υποψήφιος της Ν.Δ. στη Ροδόπη, μετά τις αποκαλύψεις Τσίπρα

Ο Μουσουλμάνος βουλευτής, Μουσταφά Κατραντζή, απέσυρε την υποψηφιότητά του από την ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης ύστερα από τις αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε δηλώσεις που έλεγε ότι είναι Τούρκος και όχι Έλληνας σε Τουρκική εφημερίδα.

Ο Μουσταφά Κεμάλ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Κατραντζή, το όνομα του οποίου αναφέρεται στο έγγραφο για τους μουσουλμάνους βουλευτές και τη μειονότητα της Θράκης, που έχει κάνει επιλεκτικά φέιγ βολάν η Πειραιώς, ενόψει των νέων εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 25 Ιουνίου, με στόχο να μην υπάρχει άλλο χρώμα στη χώρα, πλην του γαλάζιου, όπως εύστοχα σημείωσε στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ανακοίνωση παραίτησης του Μουσταφά Κατραντζή έσπευσε να σχολιάσει με ανάρτηση του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Άκης Σκέρτσος.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής, μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος, εμμένοντας στην αρχική βολική στάση εργαλειοποίησης του θέματος και παρά την ξεκάθαρη απάντηση του επικεφαλής της Κουμουνδούρου από χθες: «Το να ζητά κανείς δηλώσεις εθνικοφροσύνης από τους μουσουλμάνους βουλευτές μας, ότι είναι Έλληνες, δεν είναι κάτι καινούριο, πριν το ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης το είχε ζητήσει ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Μιχαλολιάκος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης, αναφερθείς σε παλαιότερα περιστατικά και σημείωσε ότι τότε η αντίδραση όλων των κομμάτων, και της Ν.Δ. συμπεριλαμβανομένης, ήταν ομόθυμη: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σκέρτσος ακολουθούν τακτική Κασιδιάρη, αυτό κάνουν».

Να θυμίσουμε ότι ο Μουσταφά Κατραντζή θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια, διότι δε μπορεί να φύγει από αυτά, αλλά σε περίπτωση εκλογής θα παραιτηθεί. Ο Κατραντζή είναι τρίτος στα ψηφοδέλτια, ενώ στις προηγούμενες εκλογές ο υποψήφιος είχε πάρει 1275 ψήφους όντας 3ος στη σειρά και η ΝΔ έβγαλε 1 βουλευτή στην περιοχή.

Πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.