82 Σοροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στην Πύλο

Οι μαρτυρίες για το ναυάγιο στην Πύλο μιλούν για πάνω από 700 επιβαίνοντες στο μοιραίο πλοίο, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 82 σοροί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ανεύρεση και άλλων νεκρών.

82 Σοροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στην Πύλο

Το γεγονός πως το ναυάγιο έγινε στα διεθνή ύδατα δεν παίζει κανένα απολύτος ρόλο. Είναι μια περιοχή που η διάσωση γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την Ελλάδα. Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν ένα πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι μεταβλητοί έντασης 3 μποφόρ.

Το Reuters σε δημοσίευμά του μιλάει μόνο για 209 νεκρούς από το Πακιστάν, συγκεκριμένα αναφέρει ότι 181 άτομα ήταν από το Πακιστάν και 28 από το διοικούμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ. Εως σήμερα από το συγκεκριμένο ναυάγιο έχουν διασωθεί 104, εαν το πλοίο είχε 750 άτομα, τότε έχουμε τουλάχιστον 646 νεκρούς και αν αφαιρέσουμε βέβαια τους 82 που βρέθηκαν τότε έχουμε 564 αγνοούμενους τουλάχιστον. Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί έχουν λιγοστεύσει, ακόμα και αν ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος, και πάλι έχουμε όχι 209 αλλά πάνω από 500 νεκρούς.

Το νούμερο που δίνει το Reuters βασίζεται σε πληροφορίες που έχουν δώσει οι συγγενείς των θυμάτων, όπου γνώριζαν ότι ο άνθρωπός τους βρισκόταν επάνω στο πλοίο. Επίσης αναφέρεται ότι 29 άτομα έχουν συλληφθεί ήδη στο Πακιστάν ως ύποπτοι για τη διακίνηση των μεταναστών.

Δυστυχώς οι πληροφορίες που δίνουν τα Ελληνικά ΜΜΕ είναι ελάχιστες και δεν βρίσκονται ποια στην πρώτη Σελίδα, και όλα αυτά για τον προφανή λόγο πως έχουμε εκλογές, αλλά δυστυχώς το νούμερο 500 μάλλον είναι και η αλήθεια, ελπίζουμε βέβαια να βρεθούν ζωντανοί, αλλά οι ελπίδες πια είναι ελάχιστες.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.