Μπουρνούς: Η ΝΔ θα ιδιωτικοποιήσει τη διαχείριση απορριμάτων στο Νομό Λέσβου

Μπουρνούς: Η ΝΔ θα ιδιωτικοποιήσει τη διαχείριση απορριμάτων στο Νομό Λέσβου

Σε ομιλία του στη Βουλή στις 22 Μαρτίου 2023 για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Γιάννης Μπουρνούς είχε στηλιτεύσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Λέσβου μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αντί για χρηματοδότησή της από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Πακέτο μαμούθ – Τα σκουπίδια στους ιδιώτες» επιβεβαιώνει πλήρως αυτόν τον ισχυρισμό. Η ΕΦΣΥΝ αποκαλύπτει συγκεκριμένα ότι εννέα μονάδες διαχείρισης απορριμάτων χαρακτηρισμένες ως δημόσια έργα, μεταξύ των οποίων οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Λεσβο και Λήμνο, συγκεντρώνονται σε «ενιαίο έργο» και θα υλοποιηθούν σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Αποκαλύπτει ακόμη η ΕΦΣΥΝ ότι, εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ, έρχεται και η ιδιωτικοποίηση των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Άλλη μια πτυχή του «κρυφού προγράμματος» της ΝΔ έρχεται στο φως. Άλλη μια σαφής ένδειξη ότι τυχόν επανεκλογή της ΝΔ την Κυριακή, θα φορτώσει κι άλλα βάρη στην πλάτη της κοινωνίας: Αν επιτρέψουμε στη ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων, τότε τα τέλη που θα πληρώνουν οι πολίτες για τα σκουπίδια θα εκτοξευθούν, την ίδια ώρα που θα χειροτερέψουν οι υπηρεσίες καθαριότητας, όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία από παρόμοιες ιδιωτικοποιήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το μοναδικό αντίβαρο στην ιδεοληπτική Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, που – πέραν της υγείας και της παιδείας – ετοιμάζεται να ιδιωτικοποίησει ακόμη μια νευραλγική δημόσια υπηρεσία, φορτώνοντας στην τσέπη των πολιτών της Λέσβου και της Λήμνου το βαρύ κόστος αυτής της ιδιωτικοποίησης. Να μην το επιτρέψουμε.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.