Ο Καντίροφ συντάσσεται στο πλευρό του Πούτιν

Ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε σήμερα (24.06.2023) την πίστη του στον Βλαντιμίρ Πούτιν στον εμφύλιο πόλεμο και τόνισε ότι θα βοηθήσει την Ρωσία στην καταστολή της ανταρσίας.

Ο Καντίροφ συντάσσεται στο πλευρό του Πούτιν

Ο ηγέτης της Τσετσενίας ανέφερε σήμερα ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Wagner.

Ο Ραμζάν Καντίροφ τόνισε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν και σκληρές μεθόδους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Ραμζάν Καντίροφ σε μία ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως “μία πισώπλατη μαχαιριά” καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε “προκλητικές ενέργειες”.

Ελάχιστα νωρίτερα, ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε τι αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα τους Γερμανούς τουρίστες να αποφύγουν την πόλη του Ροστόφ και τη γύρω περιοχή, όπως επίσης και τις μετακινήσεις τους, στο κέντρο της Μόσχας, μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας των γεγονότων που διαδραματίζονται στη Ρωσία.

“Στη Μόσχα, πρέπει να αποφύγετε τις μετακινήσεις σε κρατικές και ειδικότερα, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης, να αποφεύγονται μετακινήσεις προς το κέντρο της πόλης, μέχρι νεοτέρας. Οι οδηγίες των ρωσικών αρχών ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται με κάθε τρόπο”, ανέφερε μία ταξιδιωτική οδηγία που αναβαθμίστηκε επί τη βάσει των τελευταίων εξελίξεων.

Ζελένσκι για Wagner: Προφανής η απόλυτη αδυναμία της Ρωσίας

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως τα όσα γίνονται με την Wagner, που τώρα στράφηκε κατά του Πούτιν, δείχνουν πως η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής και πως όσο περισσότερο η Μόσχα διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο χάος θα προκαλείται στη Ρωσία.

«Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής. Απόλυτη αδυναμία», έγραψε ο Ζελένσκι, σχολιάζοντας τα όσα εξελίσσονται στη Ρωσία.

«Και όσο περισσότερο η Ρωσία διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στη γη μας, τόσο περισσότερο χάος, πόνο και προβλήματα θα έχει για την χώρα της αργότερα».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.