Ελεύθεροι οι δύο νεαροί που κατηγορούνταν για τον βιασμό δύο τουριστριών από την Σουηδία

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι δύο άνδρες από το Πλωμάρι, που κατηγορούνταν για βιασμό δύο τουριστριών από την Σουηδία.

Ελεύθεροι οι δύο νεαροί που κατηγορούνταν για τον βιασμό δύο τουριστριών από την Σουηδία

Σε μια πολύωρη διαδικασία -κράτησε περισσότερες από οκτώ ώρες- ανακριτής και εισαγγελέας εξέτασαν όλα τα στοιχεία και στο τέλος αποφάσισαν, πως δεν προκύπτουν πράξεις βιασμού, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες 23 και 25 ετών να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο δικηγόρος τους Ταξιάρχης Κουφέλος τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ οι δύο νεαροί είναι θύματα των τουριστριών και σύμφωνα με τον νόμο θα στραφούν εναντίων τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουφέλος τόνισε: «Εξηγήσαμε με σαφήνεια και πληρότητα τα στοιχεία που καταθέσαμε ότι δεν υπήρξε καμία πράξη βιασμού. Δυστυχώς οι εντολείς μου είναι θύματα των δύο καταγγελλουσών και σύμφωνα με το νόμο θα στραφούμε στις απαραίτητες διαδικασίες».

Νωρίτερα, κατέθεσαν οι δύο τουρίστριες από τη Σουηδία, ενώ είχαν και συνεδρία με ψυχίατρο, που όπως δήλωσε η συνήγορός του Ευστρατία Χατζηγιάννη διερευνήθηκε η οικογενειακή και επαγγελματικής τους κατάσταση. Και οι δύο τουρίστριες εργάζονται σε Nοσοκομείο ως νοσηλεύτριες και προέρχονται από εύπορες οικογένειες, ενώ οι γονείς της μιας εξ αυτών είναι αστυνομικοί.

Η κα Χατζηγιάννη, αναφερόμενη στην διαδικασία, η οποία κράτησε τέσσερις ώρες τόνισε ότι «ο ανακριτής επικεντρώθηκε στο θέμα του ασφαλιστηρίου. Όπως προέκυψε από την διαδικασία δεν υπάρχει κανένα ασφαλιστήριο, που να αποζημιώνει τις δύο γυναίκες σε περίπτωση βιασμού, οπότε αυτό το επιχείρημα έχει καταρριφθεί και έχει απαλειφθεί από τον ανακριτή κάθε αμφιβολία περί του θέματος. Όσον αφορά την ιατροδικαστική γνωμάτευση υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα που δεν μας έχει εκπλήξει, το αναμέναμε, όπως περιμένουμε και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης. Και οι δύο στις καταθέσεις τους λένε τα ίδια πράγματα, δεν έχουν πέσει σε καμία αντίφαση γιατί λένε την αλήθεια».

Οι δύο τουρίστριες είχαν καταγγείλει τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου τον βιασμό τους από τους δύο νεαρούς, οι οποίοι διασκέδαζαν μαζί τους το προηγούμενο βράδυ. Οι δύο γυναίκες φέρεται να είπαν στην κατάθεσή τους ότι όλοι μαζί διασκέδαζαν και στην συνέχεια οι δύο άντρες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν σε κατάσταση μέθης και προχώρησαν στο βιασμό τους σε παραλία της περιοχής.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.