Αποχώρηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος και μάλιστα δηλώνει ότι στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν, δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος. Αφήνει την ηγεσία σε νεώτερους που θα επιλέξουν τα μέλη του κόμματος.

Αποχώρηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως όμως ο ίδιος ξεκαθάρισε αν και δεν θα είναι υποψήφιος, θα είναι «Παρών», πριν, κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, αλλά και μετά.

«Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς» τόνισε. «Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές» είπε χαρακτηριστικά. «Η μάχη για τις ιδέες και η προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα που κατέχει κανείς» πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας. Να σας αισθάνομαι δίπλα μου. Το ταξίδι συνεχίζεται. Και η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει» είπε απευθυνόμενος στα χιλιάδες μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης του κόμματος χωρίς χρονοτριβή προκειμένου να αντιπαρατεθεί τόσο με τη ΝΔ αλλά και με τις παθογένειες του κόμματος.

Όπως είπε, μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, το εκλογικό σώμα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια διπλή εντολή: να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πάντα και εκ των πραγμάτων είναι ρόλος κόμματος εξουσίας, και δεύτερον, να αλλάξει δραστικά, αν θέλει να διεκδικήσει εκ νέου με αξιώσεις την κυβέρνηση.

«Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή. Να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα» υπογράμμισε.

«Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης, που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε, είναι άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα» συνέχισε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν αφορά μόνο το κόμμα. «Αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας μας, τις αντιστάσεις στις πολιτικές της ΝΔ, το μέτωπο στην ακροδεξιά και το νεοφασισμό που βρήκε θέση στην ελληνική Βουλή» είπε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις από τα υπόλοιπα κόμματα (κυβερνών και αντιπολίτευση) που να σχολιάζει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, του ανθρώπου που πήρε ένα μικρό κόμμα της αριστεράς από ποσοστά λίγο πάνω από το 3% και το έφερε στη εξουσία και στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς εδώ στα Ικαριώτικα νέα δεν κρύψαμε ποτέ τον ενθουσιασμό μας και τον θαυμασμό μας στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στο κόμμα χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος, ωστόσο αναμένουμε τις εξελίξεις για να τοποθετηθούμε.

Loading

One thought on “Αποχώρηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.