Δραστηριότητες του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών στην Ικαρία

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών είναι συσπείρωση ανθρώπων και φορέων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Διαθέτει 24 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα με χιλιάδες μέλη.

Δραστηριότητες του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών στην Ικαρία

Παρακολουθεί και μελετάει τις αιτίες, την έκταση και τις εξελίξεις, του κοινωνικού φαινομένου της τοξικοεξάρτησης και διατυπώνει επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και διεκδικεί λύσεις, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέσα από το τρίπτυχο πρωτογενής πρόληψη – Θεραπεία –  κοινωνική επανένταξη.

Παράλληλα το Ε.ΣΥ.Ν έχει τη δική του συνεισφορά στην πρόληψη. Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις, πολιτιστικά και αθλητικά φεστιβάλ, συζητήσεις – ομιλίες σε μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς, συμβάλει στην προσπάθεια να περιοριστούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες και να ενισχυθούν οι προστατευτικοί απέναντι στη χρήση ουσιών. Εκδηλώσεις που στοχεύουν, μέσα από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ερασιτεχνική δημιουργία,  στην ενδυνάμωση και την προβολή προτύπων στάσης ζωής με αξίες, ιδανικά, αξιοπρέπεια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) το παράρτημα θα πραγματοποιήσει τις εξής δράσεις :

  • Την Δευτέρα 26/6/2023 μέλη του παραρτήματος Ικαρίαςτου Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, θα διακινήσουν την διακήρυξη του Ε.ΣΥ.Ν για τηνπαγκόσμια ημέρα ενάντια σταΝαρκωτικάστα 3 δημοτικά διαμερίσματα του νησιού.
  • Το Σάββατο 1/7/2023 διοργανώνει σε συνεργασία με την Ένωση συλλόγων Γονέων Ικαρίας ενημερωτική στην αίθουσα του Χριστού Ραχών (στις 20:30). Εκτός από την παρέμβαση του ΕΣΥΝ θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ για την δραστηριότητα μονάδας του ΚΕΘΕΑ και θα προβληθεί Κινηματογραφική Ταινία .
  •  Τον Σάββατο 1/7/2023 διοργανώνει σε συνεργασία με  την Ένωση συλλόγων Γονέων Ικαρίας και τον Πολιτιστικό σύλλογο «Αντίλαλοι» ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου (στις 20:30). Εκτός από την παρέμβαση του ΕΣΥΝ,  θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ για την δραστηριότητα μονάδας του ΚΕΘΕΑ και θα προβληθεί  Κινηματογραφική Ταινία .

Το Ε.ΣΥ.Ν. καλεί τους μαζικούς φορείς του νησιού μας, κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη,  να πάρουν θέση και να συμπαραταχθούν σε ένα ευρύ αντιναρκωτικό μέτωπο που θα παλεύει:

  •   Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά.
  •   Για μια κεντρικά σχεδιασμένη αντιναρκωτική πολιτική με αποκλειστικά  δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.

  ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

                                 ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.