Ο Ν. Μηταράκης συμμετείχε στο άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Λαγκόρνο της Ισπανίας.

Ο Ν. Μηταράκης συμμετείχε στο άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Το Συμβούλιο επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και ειδικότερα της διακίνησης ναρκωτικών και στην ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα αυτόν. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης του διαλόγου και μιας διαπεριφερειακής συνεργασίας με τρίτες χώρες.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση του υπουργείου, το Συμβούλιο συζήτησε, επίσης, τις συνεχιζόμενες προκλήσεις εσωτερικής ασφάλειας για την ΕΕ, συνεπεία του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Επισημάνθηκε η ανάγκη της συνέχισης ενός δομημένου διαλόγου στον τομέα της ασφάλειας, με στόχο την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ουκρανία. Ως γνωστόν, η ΕΕ αντέδρασε άμεσα και δυναμικά στην ουκρανική κρίση, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα κατά των κινδύνων ασφάλειας.

Συζητήθηκε, επίσης, η σημασία μιας ενισχυμένης συνεργασίας με τρίτες χώρες, όπως η Μολδαβία, δεδομένης της κλίμακας των απειλών, όχι μόνο για την ευρωπαϊκή αλλά και τη διεθνή ασφάλεια.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος, συζητήθηκε το θέμα της πρόσβασης των Αρχών Επιβολής του Νόμου σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ψηφιακά δεδομένα για την αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης. Οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αναγκαιότητα ενός αποτελεσματικού ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου στη βάση του σεβασμού των προσωπικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.