Ν. Παππάς: Θα φέρουμε στη Βουλή το θέμα της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Ν. Παππάς: Θα φέρουμε στη Βουλή το θέμα της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

«Θα φέρουμε αμέσως στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το ζήτημα της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε να ανταποκριθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση, να ληφθούν πρωτοβουλίες και βεβαίως να φύγει από το τραπέζι οποιαδήποτε σκέψη νέας αναβολής των εκλογών στα Επιμελητήρια, η οποία αν επισυμβεί θα έχουμε τις ίδιες διοικήσεις για επτά χρόνια», δήλωσε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στο Open.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο οποίος τού παρουσίασε «σοκαριστικά» στοιχεία. Όπως είπε ο κ. Παππάς, «μόνο το 10% των χρεωμένων επιχειρήσεων μπορούν να μπουν στις ρυθμίσεις, μόνο το 4% έχει πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψη, μόνο το 6% στο ΕΣΠΑ». Τόνισε ότι αυτό πρέπει να τελειώσει, ενώ πρόσθεσε πως «μαθαίνουμε, κιόλας, ότι η κυβέρνηση θέλει να πάει σε τρίτη αναβολή στις εκλογές των Επιμελητηρίων». «Μήπως έρχεται και δένει και κουμπώνει αυτό με το σχέδιο Πισσαρίδη, που γράφει ότι η μικρή και μεσαία επιχείρηση είναι το βαρίδι της ελληνικής οικονομίας; Μόνο συγχωνεύσεις επιχειρήσεων; Εδώ πάει να ελέγξει τον επιμελητηριακό θεσμό», σχολίασε.

Αναφορικά με το ζήτημα των τηλεμαχιών μεταξύ των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «τελειώνουν οι μέρες, σε λίγο ο κόσμος θα είναι στις διακοπές του» και «θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις μέρες μέχρι τις αρχές του Αυγούστου -είδα ότι υπάρχει θετική πρόθεση και από τους συνυποψηφίους- να κάνουμε μία ανοιχτή συζήτηση διότι αν αυτή η διαδικασία δεν γίνει ένα ανοιχτό πολιτικό γεγονός και καταλήξουμε να αφορά μια εσωτερική μας συζήτηση θα έχουμε αποτύχει». «Ελπίζω και εύχομαι η καταστροφή (σ.σ.: πυρκαγιές) να οριοθετηθεί σήμερα-αύριο, οπότε να κάνουμε μία πρώτη συζήτηση μέσα στην επόμενη βδομάδα και μία ακόμα -στα ασφυκτικά περιθώρια, που εκ των πραγμάτων, αποφασίστηκαν- να γίνει και αμέσως μετά τις διακοπές», επεσήμανε.

Μιλώντας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Χάσαμε σχεδόν τη μισή μας εκλογική δύναμη και αυτή η απώλεια αφορά κομμάτια του εκλογικού Σώματος, τα οποία μπορούμε μεταξύ μας να τα λέμε μετριοπαθή, κεντρώα, κεντροαριστερά, τα οποία για δέκα χρόνια ήταν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ». «Το μείζον ζήτημα είναι πώς προσεγγίζεις αυτόν τον κόσμο ξανά», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.