Ο έγκλειστος στις φυλακές Ηλίας Κασιδιάρης σήμερα δήλωσε διαμέσω του δικηγόρου του ότι θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος στον δήμο της Αθήνας και ξεκίνσηε ο εμφύλιος, ως αναμενόταν, στο κόμμα που στήριξε ο Κασιδιάρης στις εκλογές του Ιουνίου του 2023, τους Σπαρτιάτες. Θα αναφέρουμε στη συνέχεια τις ακριβώς συνέβη.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη
Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ. Στόχος του να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου.
Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της. Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες. Προτεραιότητά μας η ευημερία, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του Αθηναίου πολίτη. Ενωμένοι μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων.
Η στάση των Σπαρτιατών
Ο εισηγητής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη στήριξη του ΕΚΑΒ, είπε από το βήμα της ολομέλειας ότι «εγώ στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας» προσθέτοντας ότι ο καταδικασμένος για την Χρυσή Αυγή «είναι η μοναδική ελπίδα για την Αθήνα».
Παράλληλα ο κ. Φλώρος απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα είπε «σταματήστε να κάνετε τροπολογίες που μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του».
Ιδού και τι ακριβώς είπε
Άμεσα τον λόγο ζήτησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ο οποίος ανακοίνωσε προς το σώμα ότι δεν ήταν ενημέρος για την παρέμβαση υπερ Κασιδιάρη και είπε, επίσης, ότι ο βουλευτής του «λειτουργεί αυτοβούλως» και ανακοίνωσε ότι θα λάβει «συγκεκριμένα μέτρα», χωρίς, ωστόσο, να εξηγήσει ποια θα είναι αυτά.
Αμέσως μετά την παρέμβαση Στίγκα ακολούθησε μια επιστολή 9 βουλευτών του κόμματος (έχει συνολικά 12), όπου όπως γράφουν, καταδικάζουν τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος που είναι βουλευτές.
Η επιστολή των 9 βουλευτών έχει ως εξής:
Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της βουλής εις βάρους του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.
Ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι’ αυτό άλλωστε εκλεγομαστε στο όνομα του ελληνικού λαού.
Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας.
Υπογράφουν
Ιωάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ)
Ιωάννης Κόντης
Γεώργιος Μανούσος
Διονύσιος Βαλτογιάννης
Αθανάσιος Χαλκιάς
Πέτρος Δημητηριάδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Αλέξανδρος Ζερβέας
Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος φαίνεται πως πάει προς διαγραφή, κάτι που φαίνεται πως θα ανακοινωθεί αύριο. Οι 9 βουλευτές όμως αν σε τέτοια περίπτωση ανεξαρτητοποιηθούν η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος Σπαρτιάτες πάει προς διάλυση.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ένας βουλευτής του κόμματος αυτού στήρίζει τον Ηλία Κασιδιάρη και επίσης θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι αυτό το κόμμα επί της ουσίας δεν θα ήταν στο κοινοβούλιο αν δεν είχε πάρει την στήριξη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Έχουν ενδιαφέρον πάντως οι εξελίξεις, αλλά προς το παρόν τα στόματα είναι κλειστά και βέβαια σε ότι μας αφορά δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι εξελίξεις καθώς φαίνεται ότι πολύ από τους βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες προέρχονται από το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα.
![]()