Καταδίωξη ταχύπλοου από το Λιμενικό στην Χίο

Καταδίωξη ταχύπλοου από το Λιμενικό στην Χίο

Από τις τουρκικές ακτές ερχόταν χθες (7/8) με μεγάλη ταχύτητα προς την Χίο το ταχύπλοο που εντοπίστηκε από στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό, που έσπευσε με περιπολικό και καταδίωξε το σκάφος. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ο χειριστής του ταχύπλοου έκανε επικίνδυνους ελιγμούς αλλά δεν κατάφερε να απομακρυνθεί και εγκλωβίστηκε στον κόλπο της Αγ. Ερμιόνης. Οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά συνελήφθησαν.

Αναζητείται ο διακινητής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Απογευματινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο για ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές προς την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ερμιόνης νοτιοανατολικά ν. Χίου.

Ο χειριστής του ανωτέρου Τ/Χ σκάφους, στην θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, πραγματοποίησε συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το Τ/Χ αποκλείστηκε στην παραλία Αγίας Ερμιόνης, μαζί με τους επιβαίνοντες, οι οποίοι εξήλθαν από το σκάφος με σκοπό να διαφύγουν της σύλληψης.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν στη στεριά, από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με την συνδρομή προσωπικού Α.Δ. Χίου, πέντε (05) αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια) καθώς και του άρθρου 216 Π.Κ. (Πλαστογραφία), διότι είχαν στην κατοχή τους αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του Τ/Χ σκάφους συνεχίζονται.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.