Σάμος – Ηραία Πυθαγόρεια: Χιλιάδες επισκέπτες στις διήμερες εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στους αρχαίους αθλητικούς αγώνες που ξεκίνησαν από τις όχθες του ποταμού Ιμβρασου στο Ηραίον με την θεατρική αναπαράσταση της αρχαίας εορτής των ιεριών.

Σάμος – Ηραία Πυθαγόρεια: Χιλιάδες επισκέπτες στις διήμερες εκδηλώσεις

To Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» έχει πλέον μια πολύ σύγχρονη ματιά, που ωστόσο σέβεται την ιστορικότητα των θεμάτων.Παρουσιάζει με τρόπο εύληπτο το έργο κορυφαίων προσωπικοτήτων, που έζησαν στη Σάμο, τον Πυθαγόρα, τον Αρίσταρχο, τον Επίκουρο, τον Αίσωπο και άλλους, γεφυρώνοντας την υψηλού επιπέδου φιλοσοφική παρακαταθήκη της Ιωνίας με τη σύγχρονη πολυπολιτισμική ταυτότητα του νησιού της Σάμου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την έναρξη του αγώνα δρόμου γυναικών στο ναό της Ήρας και στην συνέχεια η μεγάλη πομπή των ιεριών με τη συμμετοχή 150 και πλέον εθελοντών κατέληξε μπροστά από το άγαλμα του Πυθαγόρα για το τελετουργικό.

Χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατέκλυσαν τους δρόμους του Πυθαγορείου για να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης των διήμερων εκδηλώσεων του φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια. Το Φεστιβάλ Ηραία- Πυθαγόρεια ένα από τα μακροβιότερα Φεστιβάλ κλείνει φέτος τα 17 χρόνια του κα έχει καθιερωθεί ως ένας θεσμός με παγκόσμια απήχηση, καθώς προάγει και αναδεικνύει διεθνώς την ιστορική και πνευματική συνέχεια της Σάμου.

Το Φεστιβάλ τέλει υπό την αιγίδα του υπουργείου εξωτερικών, του γραφείου της ευρωπαϊκής επιτροπής Ουνέσκο στην Αθήνα, αλλά και της ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής, ενω Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, ΕΡΤ3 και το 2ο Πρόγραμμα.

Διοργανώνεται από τον Δήμο ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και υποστηρίζεται από τα υπουργεία τουρισμού και πολιτισμού, τον πολιτιστικό σύλλογο “Λυκούργος”.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.