Ναυάγιο με μια νεκρή γυναίκα στην περιοχή Νησάκια της Σάμου

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ ένα μωρό σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με κάρπα ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Ναυάγιο με μια νεκρή γυναίκα στην περιοχή Νησάκια της Σάμου

Και οι δύο ήταν ανάμεσα στους 37 επιβαίνοντες της λέμβου, η οποία προσπάθησε να περάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Λιμενικοί μόλις προσέγγισαν την περιοχή ένας εκ των μεταναστών έσκισε την πνευστή λέμβο, η οποία βυθίστηκε. Άμεσα οι άντρες του Λιμενικού προχώρησαν στη διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμεναρχείο Σάμου . Στη συνέχεια δέκα (10) αλλοδαποί (3 γυναίκες, 3 άνδρες και 4 ανήλικα) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας που είχε χάσει τις αισθήσεις της. Οι υπόλοιποι είκοσι επτά (27) αλλοδαποί (5 γυναίκες, 8 άνδρες και 14 ανήλικα) παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα υπήρξαν άλλα τέσσερα περιστατικά στα οποία προσπάθησαν μετανάστες να περάσουν στην Σάμο. Στα δύο περιστατικά τελικά η διάσωση έγινε από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ στο τρίτο περιστατικό κατάφεραν να αποβιβαστούν στο Ακρωτήριο Πράσο οι μετανάστες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται άλλο περιστατικό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.