Ναυάγιο με 4 νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο

Ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, σημειώθηκε νωρίς το πρωί στα Β.Α της Λέσβου.

Ναυάγιο με 4 νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δήμητρα Λαχουρή, το σκάφος με 22 άτομα εντοπίστηκε 3 ναυτικά μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές, οι οποίες όμως δεν ανταποκρίθηκαν και δόθηκε εντολή απο το θάλαμο επιχειρήσεων το Λιμενικό να προχωρήσει σε διάσωση.

Συνολικά περισυνελέγησαν 18 άτομα, ενω εντοπίστηκαν και 4 νεκροί. Τα διασωθέντα άτομα μεταξύ των οποίων υπήκοοι Υεμένης, Παλαιστίνης και Σομαλίας, μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι της Μυτιλήνης για ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια για καταγραφή στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Μαυροβούνι.

Απο τους διασωθέντες 16 οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής στο Μαυροβούνι, ενω δυο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Μυτιλίνης. Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν και γυναίκας και παιδιά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου, οι μετανάστες φέρεται στην θέα του ελληνικού περιπολικού σκάφους να έσκισαν την φουσκωτή λέμβο και να έπεσαν στην θάλλασα, ενω στη συνέχεια η ελληνική ακτοφυλακή προχώρησε σε διάσωση.

Απο το πρωί σήμερα έγιναν συνολικά τρεις επιχειρήσεις διάσωσης με 80 μετανάστες που έχουν μεταφερθεί, όπως αποτυπώνεται χαρακτηριστικά και στα πλάνα της ΕΡΤ, στο λΙμάνι και απο εκεί στο Μαυροβούνι.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.