Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα γαϊδουράκια στη Λέσβο

Εισαγγελική παρέμβαση από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, προκάλεσε το εξοργιστικό βίντεο με τις «γαϊδουροδρομίες» που έλαβαν χώρα στην Κώμη της Λέσβου.

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα γαϊδουράκια στη Λέσβο

Η κ. Μασούρα, αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων απέστειλε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης δημοσιεύματα και οπτικοακουστικό υλικό του ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με αγώνες ταχύτητας με γαϊδουράκια, στα οποία επέβαιναν ανήλικα παιδιά.

Η ίδια, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαλευκανθεί η τέλεση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α΄ και β΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021) και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.).

Υπενθυμίζεται πως το σχετικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει ανήλικους να χτυπάνε τα γαϊδουράκια για να πάνε πιο γρήγορα, με τους γονείς να επικροτούν, προκάλεσε αποτροπιασμό, θλίψη και οργή.

Το εξοργιστικό βίντεο

Πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Αυγής

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.