Νέα μόνιμη στέγη για το Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Μυτιλήνης

Στο κτίριο του 5ου γυμνασίου Μυτιλήνης στεγάζεται από σήμερα το Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Μυτιλήνης, μετά από 31 χρόνια φιλοξενίας του στο κτίριο των ΕΠΑΛ στα υφαντήρια.

Νέα μόνιμη στέγη για το Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Μυτιλήνης

Η ένταξη ως πειραματικού του δημοσίου ΙΕΚ Μυτιλήνης, προϋποθέτει την υλοποίηση εργασιών αναβάθμισης  σε δικό του κτίριο, κάτι το οποίο δε θα μπορούσε να γίνει στο συγκρότημα που φιλοξενούνταν .

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διευθυντής του Πειραματικού δημόσιου ΙΕΚ Μυτιλήνης Νίκος Μακαρόνης «προβλέπονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του μισού εκατομμυρίου ευρώ, που αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το Νοέμβρη». Μαλιστα μετά τις εκλογές το ΙΕΚ θα διοργανώσει μια εκδήλωση γνωριμίας στο νέο του χώρο.

Η ιδιαιτερότητα των πειραματικών ΙΕΚ είναι η λειτουργία νέων, πρότυπων ειδικοτήτων,  προσαρμοσμένων στις οικονομικές και επαγγελματικές ανάγκες του τόπου και για τη Λέσβο θα εισαχθεί η ειδικότητα του ιαματικού τουρισμού- θερμαλισμού. Η ειδικότητα επρόκειτο να λειτουργήσει από την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24 αλλά δεν είναι έτοιμοι οι οδηγοί κατάρτισης της συγκεκριμένης ειδικότητας και θα ξεκινήσει από την επόμενη σχολική χρονιά.

Από την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσει και παράρτημα του Πειραματικού δημόσιου ΙΕΚ στη Δυτική Λέσβο, όπως είπε ο κ. Μακαρόνης, καθώς η ζήτηση  από ενδιαφερόμενους είναι μεγάλη και οι αποστάσεις μεταξύ των δύο δήμων μεγάλες. Ήδη το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου έδωσε τη σχετική έγκριση και αναμένεται να ακολουθήσει η έγκριση και του υπουργείου παιδείας για να οριστούν οι ειδικότητες και ότι άλλο προβλέπεται για τη λειτουργία του παραρτήματος.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται στις 6 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές για τις ειδικότητες που θαλειτουργήσουν το σχολικό ετος 2023-2024:

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.