Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, στηρίζει την Βάσω Χοχλάκα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Στο ψηφοδέλτιο της κυρίας Χοχλάκα είδαμε πολλά ονόματα επιφανών ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Ικαρία όσο και στη Σάμο, όσο και σε άλλα νησιά. Στην Ικαρία και στη Σάμο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ άρα δεν πρόκειται για συλλογική απόφαση του κόμματος, ωστόσο τα πράγματα στη Χίο είναι λιγο διαφορετικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, στηρίζει την Βάσω Χοχλάκα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ενημερωνόμαστε από την αλήθεια της Χίου ότι η νομαρχιακή του νησιού στηρίζει την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ με την εξής ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την παράταξη ‘Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας’, με επικεφαλής την Βάσω Χοχλάκα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για πολυσυλλεκτική παράταξη με αναφορά στον προοδευτικό χώρο και δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας.

Η επικεφαλής Βάσω Χοχλάκα έχει μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση Α βαθμού. Εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος από το 2002 και είναι εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μυτιλήνης.


Ιστορικές αναδρομές

Το 2010 γίνεται η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στον Δήμο Ικαρίας, με υποψήφιο και μετέπειτα δήμαρχο, τον Χρήστο Σταυρινάδη. Το ΚΚΕ στην προσπάθεια του να καταστρέψει την συμμαχία, εμφανίζει τον ανύπαρκτο σύμμαχο του ΛΑΟΣ, τότε δεν κατάφερε και πολλά, το 2014 όμως το κόλπο έπιασε.Ωστόσο δεν μπαίνω σε αυτή την συζήτηση, διότι το ΚΚΕ τουλάχιστον είναι σταθερό στις απόψεις του.

Θα αναφερθώ σε μια επιστολή του Νίκου Κακλαμάνη, υποψηφίου με τη κυρία Χοχλάκα σήμερα και μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.

Αναφερόμενος στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στον Δήμο Ικαρίας το 2010 έγραφε σε σχετική επιστολή του τον Σεπτέμβριο του 2010, ο τότε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, ότι πρέπει να υπερασπίσει την ιδεολογία του, ότι δεν μπορεί ένα κόμμα της αριστεράς να συνεργάζεται με αυτούς που καταστρέψαν την Ελλάδα (την επιστολή θα την διαβάσετε παρακάτω). Τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν το κακό, σήμερα μάλλον είναι το απαραίτητο καλό για τον συγκεκριμένο. Για δες πως αλλάζουν οι καιροί.

Διαβάστε την επιστολή

9 Σεπτεμβρίου 2010

Θέμα:Ο απίστευτος Τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία

Το Σάββατο, 4/9/2010, όλες οι τοπικές εφημερίδες προβάλλουν την είδηση της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ικαρίας και τη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου, με επικεφαλής το γιατρό Χρίστο Σταυρινάδη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς είναι αλήθεια.

Ανήκω στην αριστερά από γεννοφάσκια. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Δεν επιτρέπεται να σιωπήσω.

Δεν ζω στην Ικαρία. Δεν μου πέφτει λόγος για πρόσωπα και τοπικά προβλήματα.

Έχω όμως υποχρέωση να υπερασπίσω ιδεολογία, αρχές και ήθος.

Πως μπορεί ένα κόμμα της αριστεράς να συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία που έφερε στη χώρα την καταστροφή και τη χρεοκοπία?

Πως μπορεί ένα κόμμα της αριστεράς να συνεργάζεται με το σημερινό ΠΑΣΟΚ του μνημονίου, με το κόμμα που έδωσε τη χώρα λάφυρο στα νύχια του ΔΝΤ, με το κόμμα που σε λίγους μήνες λήστεψε μισθούς και συντάξεις, διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα, κατάργησε εργασιακά δικαιώματα κερδισμένα με αίμα από δεκαετίες?

Πως μπορεί τέλος να δέχεται τη στήριξη ενός ακροδεξιού, ξενοφοβικού, ρατσιστικού κόμματος, ιδεολογικού απόγονου του μετεμφυλιακού παρακράτους και της δικτατορίας?

Με τι μούτρα τώρα θα στιγματίσουμε τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Καρατζαφέρη στο πρόσωπο του κ. Τατούλη?

Ποιος «ιερός» σκοπός αγιάζει αυτή την απίστευτη συμμαχία?

Κατανοώ την πολιτική επιλογή και το στόχο της απομάκρυνσης του ΚΚΕ από τη δημοτική αρχή του νησιού. Το κόστος όμως δεν μπορεί να είναι το κουρέλιασμα της ιστορίας, το ξέσχισμα της ψυχής μας. Αρκεί ο εξευτελισμός από τα καμώματα της ηγεσίας.

Πολύ δε περισσότερο, που, εκτός από τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «συμμαχίας των τεσσάρων», υπάρχει η αυτόνομη κίνηση πολιτών Ικαρίας, με φυσιογνωμία, χαρακτηριστικά και τρόπο λειτουργίας που ταιριάζουν απόλυτα με την αντίληψη που υποτίθεται πως έχουμε για τα κινήματα και την αυτοδιοίκηση.

Καληνύχτα σύντροφοι

Σάμος, 8/9/10

Νίκος Σ. Κακλαμάνης


Δεν θέλω να γράψω περισσότερα, όσοι έχουν μνήμη θυμούνται, κανένας δεν ξεχνά και τίποτε δεν ξεχνιέται.

Όσο για τις συνεργασίες βεβαίως και μετά από συλλογικές αποφάσεις μπορούν και να γίνουν, εμείς στην Ικαρία, ανεξαρτήτως αν το 2019 στράβωσε η συνεργασία, ήμασταν οι πρώτοι που την κάναμε ενάντια σε όλα τα κομματικά επιτελεία. Ιδεολογικά το πετύχαμε, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον συνεργάζεται χωρίς φειδώ, αλλά η Ιστορία δεν ξεχνιέται και τόσο εύκολα. Τι να κάνουμε, μας πλήγωσε και συνεχίζει να μας πληγώνει.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.