Σπαρτιάτες: Επί 3 ώρες κατέθετε στον Αρειο Πάγο ο Στίγκας

Πολύωρη κατάθεση έδωσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο οποίος είχε δημόσια καταγγείλει έκνομες δράσεις στους κόλπους του κόμματός του μιλώντας για «Δον Κορλεόνε» και για «Greek Μafia».

Σπαρτιάτες: Επί 3 ώρες κατέθετε στον Αρειο Πάγο ο Στίγκας

H κατάθεση Στίγκα, που διήρκεσε περίπου 3 ώρες, πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των χθεσινοβραδινών εξελίξεων. Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε ανατροπή δεδομένων και επέστρεψαν οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές στο κόμμα, ενώ ο κ. Στίγκας ανακάλεσε δημόσια τα καταγγελλόμενα για παράνομες πράξεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής του ομάδας και τα βαριά υπονοούμενα για σχέσεις του κόμματος των Σπαρτιατών με τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Η κατάθεσή του, αν και απέκτησε λόγω των εξελίξεων στο κόμμα των Σπαρτιατών άλλη σημασία, υπήρξε πολύωρη και θα συνεχιστεί και εντός της εβδομάδος. Ο ίδιος εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου επιχείρησε να καταδείξει ότι οι σχέσεις Σπαρτιατών – Κασιδιάρη κινούνται σε πολιτικά πλαίσια και ότι δεν καθοδηγείται το κόμμα του από τον έγκλειστο της Χ.Α.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του τόνισε:

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα. Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπό μου, άρα είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα, συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος. Αφήστε με να πω στην Εισαγγελέα ό,τι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε “Greek Mafia” και “Δον Κορλεόνε”, όπως το είπα, από διάφορους. Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία Εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στον Δομοκό. Θα δούμε, αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από τον Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρη, καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για τον Δήμο της Αθήνας».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Στίγκας έδωσε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση βουλευτών του κόμματός του με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα του κόμματος Σπαριάτες. Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σπαρτιάτες, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια), δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού, εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».

Η εισαγγελική παρέμβαση

Η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε παρέμβει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών, που είχε μιλήσει για «Greek Mafia» και παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που παρενέβη να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τον Βασίλη Στίγκα, φέρεται διατεθειμένη να επιχειρήσει να διεξαγάγει ουσιαστική έρευνα και να αντλήσει ό,τι μπορεί, και κυρίως για τις καταγγελίες Στίγκα για «Δον Κορλεόνε», που πολλοί ερμήνευσαν ότι αναφέρεται στον Ηλία Κασιδιάρη.

Η κυρία Αδειλίνη εκτιμάται ότι λόγω της σοβαρότητας των αρχικών καταγγελιών Στίγκα θα προσπαθήσει να «βγάλει» όσο περισσότερα μπορεί κατά την έρευνα που η ίδια διενεργεί, ακριβώς λόγω της βαρύτητάς της και του μεγάλου πολιτικού ενδιαφέροντος που διαθέτει έτσι κι αλλιώς η υπόθεση.

Πάντως οι σχέσεις Κασιδιάρη – Σπαρτιατών αποτελούν ένα γκρίζο περιβάλλον το οποίο απασχολεί και πιο κεντρικά την κυβέρνηση, κάποιοι κάνουν λόγο για ενδεχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ δεν αποκλείεται, αν αποδειχθεί αφανής ηγεσία Κασιδιάρη στους Σπαρτιάτες, να πυροδοτηθούν ποινικές, διοικητικές και λοιπές διεργασίες, με δεδομένο πως ο νόμος απαγορεύει στους εγκλείστους για εγκληματική οργάνωση να μετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά και να αποτελούν αφανή ηγεσία σε πολιτικούς σχηματισμούς.

Η καθημερινή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.