Μια ανείπωτη τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Μια ανείπωτη τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά

Ως νησιώτες που ταξιδεύουμε συχνά από και προς την Ικαρία αλλά και άλλα νησιά, έχουμε δει πολλές βάναυσες συμπεριφορές στην Θάλασσα. Προφανώς μέσα στα καράβια υπάρχουν σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι, όπου σε ένα δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα με πολλές μέρες να είναι μακριά από την οικογένεια τους, δεν αναφερόμαστε όμως σε αυτούς, κοινώς δεν μιλάμε για όλους.

Ωστόσο έχουμε δει πολλά και παράξενα, έχουμε δει ανθρώπους που συμπεριφέρονται βάναυσα σε επιβάτες, έχουμε διαπληκτιστεί πολλές φορές και έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολη θέση, όμως ποτέ αυτό δεν προκάλεσε τον θάνατό μας ή έστω κάποιον τραυματισμό. Είναι δραματικό αυτό που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες σε όλο το διαδίκτυο. Εργαζόμενοι σε πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο Κρήτης πέταξαν άνθρωπο στη Θάλασσα, με το πλοίο να είναι εν κινήσει. Τα απόνερα του πλοίου έπνιξαν τον άνθρωπο. Έναν νέο 36 ετών, αυτό γνωρίζουμε. Οι εικόνες είναι ανάξιες της κοινωνίας που θέλουμε, είναι ζωώδης και αποτρόπαιες, αλλά ας πάμε στα γεγονότα.

Οι δημοσιογράφοι αναφέραν το βράδυ της Τρίτης της 5ης Σεπτεμβρίου ότι ένας αργοπορημένος επιβάτης 36 ετών προσπαθώντας να μπει στο πλοίο «Blue Horizon» της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο Κρήτης, πήδηξε στο πλοίο την ώρα που το πλοίο έλυνε τους κάβους του και ο επιβάτης έπεσε στην θάλασσα και τα απόνερα έπνιξαν τον επιβάτη. Η αλήθεια όμως ήταν μισή, χωρίς την ευθύνη βέβαια των ανθρώπων των ΜΜΕ. Σχεδόν αμέσως κυκλοφόρησαν βίντεο που μόνο χλεύη προκαλούν, ο επιβάτης όντως πήδηξε για να μπει στο πλοίο με τη γέφυρα του πλοίου να είναι κάτω, αλλά να είναι εν κινήσει. Στο βίντεο φαίνονται δυο εργαζόμενοι του πλοίου να σπρώχνουν τον επιβάτη. Στην αρχή πήγε στο τσιμέντο του λιμανιού. Ο επιβάτης έκανε και δεύτερη απόπειρα, εκεί όμως οι εργαζόμενοι έσπρωξαν τον επιβάτη και μπήκε στην θάλασσα. Το πλοίο ήταν εν κινήσει και τα απόνερα έπνιξαν τον επιβάτη.

Λίγα λεπτά αργότερα το πλοίο έλαβε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά καθώς με εντολή της εισαγγελίας Πειραιά συνελήφθησαν τα δύο μέλη του πληρώματος, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος. Οι επιβάτες και το πλήρωμα έδωσαν καταθέσεις στις αρμόδιες αρχές, η εταιρεία στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το πλήρωμα, και ότι το πλοίο θα ξεκίναγε ξανά μετά το τέλος της διαδικασίας των καταθέσεων. Το τι έγινε δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το έγκλημα των ανθρώπων του πληρώματος. Τα βίντεο είναι τραγικά, η κατάσταση της ακτοπλοΐας σε ότι αφορά τουλάχιστον τα επιβατικά πλοία, πρέπει να αλλάξει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορού να γίνουν αποδεκτές από την κοινωνία μας. Το λέμε σαν περήφανοι νησιώτες και άνθρωποι που βέβαια ενστερνιζόμαστε τις αγωνίες όλων των εργαζομένων.

Δείτε το βίντεο

H θλίψη του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Όταν ο υπουργός έμαθε το περιστατικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος . Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».

Ένα συμπέρασμα

Η συμπεριφορά που υπέστη ο 36χρονος δεν αξίζει ούτε για τον εχθρό μας. Εχθρός των νησιωτών είναι η αυθαιρεσάι αυτών που διαχειρίζονται τις γραμμές. Τα έχουμε πει και τα έχουμε αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό το περιοδικό. Η απόρροια αυτών των προβλημάτων είναι ακριβώς αυτές οι συμπεριφορές. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε σε αυτή την θέση να είναι ο καθένας μας.

Loading

3 thoughts on “Μια ανείπωτη τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading