Απάντηση του δημάρχου Ικαρίας σε ανάρτηση της Λαϊκης Συσπείρωσης

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να πλησιάζουν η πολιτική αντιπαράθεση των παρατάξεων που διεκδικούν την ψήφο μας, κορυφώνεται. Στην Ικαρία πλέον γίνεται ο απολογισμός της θητείας του Νίκου Καλαμπόγια ο οποίος θα μας οδηγήσει και στην ψήφο για την συνέχιση ή μη.

Σε προηγούμενο Post αναρτήσαμε ανακοίνωση της ΛΑΣ Ικαρίας για το γηροκομείο του νησιού μας, όπου απαντούσε σε συγκεκριμένη ανάρτηση του δημάρχου. Μπορεί η σχέση μας με την παρούσα διοίκηση του δήμου να μην είναι οι καλύτερες και για αυτό έχουμε αποφασίσει για λόγους που έχουν αναλυθεί να μην δημοσιεύουμε αναρτήσεις που αφορούν την συγκεκριμένη διοίκηση. Ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχει αναρτημέη απάντηση πάνω σε ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε, ωφείλουμε να έχουμε και την άποψη της άλλης μεριάς. Υπό αυτό το σκεπτικό αναρτούμε την απάντηση του δημάρχου αυτούσια και χωρίς περαιτέω σχόλια.

Η απάντηση του δημάρχου

Η μόνη αλήθεια για το Γηροκομείο Ικαρίας.

Για άλλη μια φορά κύριοι της ΛΑΣ αποδειχθήκατε κατώτεροι των περιστάσεων.

Για άλλη μια φορά οι εξελίξεις σας πρόλαβαν και σήμερα τρέχετε πίσω τους.

Για άλλη μια φορά είπατε ψέματα.

Δυστυχώς για εσάς, κι επειδή τα γραπτά μένουν, θέτω τα παρακάτω (ρητορικά) ερωτήματα, προς ενημέρωση των απανταχού Ικαριωτών, που προεκλογικά προσπαθείτε να παραπλανήσετε, ώστε να καρπωθείτε πολιτικά το έργο που έχει συντελεστεί στη θητεία μου σχετικά με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ικαρίας:

1.To Υπουργείο Εσωτερικών από το 2016 απάντησε στην «αγωνία» που επιδείξατε για το ποιος μπορεί να καταστεί Φορέας Λειτουργίας του Γηροκομείου Ικαρίας και σας είπε, σε άπταιστα Ελληνικά, και χωρίς δυνατότητα παρερμηνείας, να το εντάξετε όχι στο Δήμο αλλά στο ΥΠΑΡΧΟΝ Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ικαρίας «Γιάννης Τσαρνάς», σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

τί κάνατε; Χρονοτριβούσατε προκλητικά και ζητούσατε ειδική Υπουργική Απόφαση. Τελικά δεν το εντάξατε. Γιατί; ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;

2.Επειδή δε σας άρεσε το θεσμικό πλαίσιο, σκεφτήκατε να φτιάξετε το δικό σας, ώσπου έφτασε ο Δεκέμβριος του 2018, όπου τροποποιήσατε το Οργανόγραμμα του Δήμου αντί αυτού του Οργανογράμματος του Νομικού Προσώπου «Γιάννης Τσαρνάς».

Δεν είχατε κατανοήσει την απάντηση του Υπουργείου, την οποία εγώ οφείλω να κοινοποιήσω, ή ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;

3.Κι αντί να πράξετε τα αυτονόητα, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το Γηροκομείο, ροκανίζατε το χρόνο, μεταθέτοντας ευθύνες στο Κράτος, ζητώντας παράλληλα από τους ομογενείς να στηρίξουν τη λειτουργία του Γηροκομείου, μιας προνοιακής δομής για την οποία ο πρώην Δήμαρχος Ικαρίας κ. Σταμούλος επαναλάμβανε ότι: «δεν έχει αυταπάτες ότι θα μπορέσει ποτέ να λειτουργήσει».

Εδώ και δύο χρόνια η Μονάδα λειτουργεί. Έχετε τις ίδιες αυταπάτες; Θέλατε να λειτουργήσει ή ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;

4.Η διαδικασία αδειοδότησης ξεκίνησε από EMAΣ κι ολοκληρώθηκε με ΕΜΑΣ. Και Κανονισμό λειτουργίας εγκρίναμε το 2020, και τροποποιήσαμε τη συστατική πράξη του Νομικού Προσώπου το 2020, και αδειοδοτηθήκαμε κατόπιν αίτησής μας, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα το 2021.

Σας εμπόδιζε κάτι να τα κάνετε όλα αυτά από το 2016 ή τελικά ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;

Τέλος, όλα τα παραπάνω είναι γνωστά, σε σας, σε μας, αλλά και την Ικαριακή κοινωνία, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Στήριξης του Γηροκομείου και το γλαφυρότατο άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗΣ από 2017, το οποίο και παραθέτω.

Ιδού ολόκληρη η ανάρτηση

Loading

One thought on “Απάντηση του δημάρχου Ικαρίας σε ανάρτηση της Λαϊκης Συσπείρωσης

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.