Ο Στέλιος Κουμπιάς στα Ικαριώτικα νέα

Συνέντευξη με την Τασσώ Γαΐλα

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Συμμαχία αξιών για τον Δήμο Χίου

Στέλιος Κουμπιάς, ο γνωστός σε όλους τους Χιώτες καπετάν Στέλιος Κουμπιάς με την πολυετή θητεία στα εμπορικά πλοία  ,την συνταξιοδότηση του  από το ναυτικό το 2019,και την συνδικαλιστική του δράση στη Χίο από το ’19, αιφνιδίασε με την κάθοδο του στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού λοιπόν, καπετάν Στέλιο πως από τις τρικυμίες στα πελάγη αποφασίζετε τώρα να ασχοληθείτε με τις τρικυμίες του Δήμου Χίου και γιατί με την Συμμαχία Αξιών του Κώστα Τριαντάφυλλου;

-Καταρχήν νοιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στον συνάνθρωπό μου και εν γένει στο νησί μου που τόσο αγαπώ, έτσι αποφάσισα να συμμετάσχω στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές με την ΣυμμαΧία Αξιών με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Τριαντάφυλλο, το πρόγραμμα του συνδυασμού, η διαύγεια που θέλουμε για ένα Δήμο που να ανήκει σε όλους τους Δημότες, το ήθος, ο χαρακτήρας, και ο Άνθρωπος Κώστας Τριαντάφυλλος, η επιθυμία της αλλαγής στη διοίκηση του δήμου που ονειρεύονται όπως και εγώ μια Χίο δυναμική, εξωστρεφή, προοδευτική και πάνω από όλα βιώσιμη, αυτά ήταν που με έκαναν να αποφασίσω να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Αξιών.

Καπετάν Στέλιο από το 2019 είστε πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου και δίνετε μάχες για τους συνταξιούχους συναδέλφους σας. Συνταξιούχοι… το θέμα μας είναι ότι η Χίος είναι νησί συνταξιούχων, άρα και νησί φτωχών κι όχι εφοπλιστών;

-Πράγματι  κ. Γαΐλα,από το 2019 οπότε και ανέλαβα την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, δίνουμε αγώνα για τα προβλήματα των συνταξιούχων και ειδικά των χαμηλοσυνταξιούχων και τις χήρες συναδέλφων μας. Όπως θα γνωρίζεται η Χίος είναι κατεξοχήν Ναυτονήσι οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι νησί των φτωχών, αλλά και ούτε των Εφοπλιστών εφόσον υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες συνταξιούχοι και χήρες συναδέλφων που ζούνε στο όριο της φτώχειας μετά και την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Εκλογές αυτοδιοικητικές με πολύ ένταση . Αυτό που οφείλετε : Στην κακή διοίκηση του νυν δημάρχου ή στις φιλοδοξίες των υπολοίπων υποψηφίων;

-Δυστυχώς ο νυν Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, είχε σαν βάση το εξευτελιστικό μονοπώλιο των αναθέσεων σε γαμπρούς, νύφες, ξαδέλφια και παρατρεχάμενους. Εμείς θέλουμε να ανατρέψουμε τις αμφισβητούμενες πρακτικές που πληγώνουν την κοινωνία μας, Με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Με σύγχρονες, διαφανείς και αποτελεσματικές διαδικασίες και πρόσβαση για όλους. Για ένα Δήμο κ. Γαΐλα,που να ανήκει σε όλους τους Δημότες του.

Στο πρόγραμμα του ο Κώστας Τριαντάφυλλος αναφέρεται σε έργα που πρέπει να υλοποιηθούν κι ανάμεσα τους λιμάνια του νησιού. Μας τα αναφέρεται ονομαστικά καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτά τα λιμάνια;

-Κεντρικό λιμάνι της Χίου, με ολοκλήρωση και εφαρμογή του master plan, της μαρίνας στα Λιμνιά, που είναι έργο πνοής για την βορειοδυτική Χίο, της πύλης Schengen στο λιμάνι των Μεστών, της ολοκλήρωσης της μελέτης που ζητήσαμε και με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε και ισχυρίζεται ότι τελείωσε η σημερινή δημοτική αρχή και κυρίως της δημοπράτησης του έργου αυτού. Οι λιμενικές υποδομές είναι πρώτης προτεραιότητας για μας.

Στη Χίο οι λιμενικές υποδομές είναι δυστυχώς σε επίπεδο που δεν περιποιούν τιμή στην δημοτική αρχή, προσκρουστήρες που είχε ειπωθεί από τον Δήμαρχο, τον Μάρτιο ότι ήταν θέμα χρόνου να τοποθετηθούν, ακόμη τους περιμένουμε, το τελωνείο (κτίριο παλιάς ιχθυόσκαλας ντύθηκε με μουσαμάδες, το υφιστάμενο τελωνείο δεν μπορεί να παρέχει τα στοιχειώδη, ενώ δεν υπάρχει χώρος ούτε για την λάντζα από τα κρουαζιερόπλοια.

Τέλος κ. Γαΐλα,δεν υπάρχει καμία γνωστή κίνηση για το νότιο τμήμα του λιμανιού που έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Βέβαια να πούμε εδώ ότι χρειάστηκε περισσότερο από ένας χρόνος για μια αστοχία στην ράμπα της προβλήτας και για την επιδιόρθωση αυτής από μια πρόσκρουση. Μένει να δούμε αν μέχρι να παραδώσει η απερχόμενη δημοτική αρχή θα πράξει κάτι για τον λιμενοβραχίονα που έχει υποστεί ζημιά λόγω πρόσκρουσης. Και όλα αυτά ενώ θα έπρεπε η απερχόμενη δημοτική αρχή να έχει συζητήσει με τους καπετάνιους των ακτοπλοϊκών γραμμών και τους ειδικούς για να βρει λύσεις και να προωθεί τα θέματα του κεντρικού λιμένα και των άλλων λιμενικών υποδομών.

Ο Στέλιος Κουμπιάς, ένας δημοφιλής Χιώτης με Μικρασιατική καταγωγή, με μία λαμπρή καριέρα στο ναυτικό επάγγελμα, με μία αξιαγάπητη οικογένεια, δυναμικός συνδικαλιστής αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος με αξίες που του δίδαξαν οι Μικρασιάτες γονείς του τίθεται ή εκτίθεται; στην κρίση των συμπατριωτών του με τη συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές και με τον συνδιασμό του Κώστα Τριαντάφυλλου Συμμαχία Αξιών. Τα …αποτελέσματα των εκλογών θα μας απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.

καπετάν Στέλιο η εμπειρία σας από τον προεκλογικό αγώνα;

-Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για εμένα, αλλά θα προσπαθήσω με τον αγώνα που έχω μάθει τόσα χρόνια στην ζωή μου να αλλάξουμε την τύχη και την μοίρα του νησιού μας προς το καλύτερο.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Καλή Επιτυχία στην Συμμαχία Αξιών και σε εσάς προσωπικά καπετάν Στέλιο.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.