ΣΥΡΙΖΑ: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων

Για «αχρείαστο ρίσκο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Αλέξη Χαρίτση, ενώ ασκεί κριτική στην υπουργό Παιδείας λέγοντας ότι «έχει αριστεύσει στο γενικευμένο μπάχαλο γύρω από τις συνθήκες της τηλε-εκπαίδευσης».

syriza

Από το «ούτε βήμα πίσω από την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων» μόλις προχθές, σήμερα δηλώνει «δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αλλεργική στον προσεκτικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας της πανδημίας».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων αναφέρει ότι «πρόκειται για μια απόφαση που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαιδευτική διαδικασία. Εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης που επιχειρεί, εσπευσμένα και πρόχειρα, να δημιουργήσει εικόνα επίπλαστης κανονικότητας».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τέλος ότι «οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όμως δεν είναι πειραματόζωα. Το ελληνικό σχολείο – όλων των βαθμίδων – απαιτεί γενναία στήριξη, ενίσχυση στις υποδομές, ψηφιακή αναβάθμιση και κυρίως εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο και απερρίφθη στη δημόσια διαβούλευση. Πρέπει να αποσυρθεί.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα