Στη διαγραφή του Μιχάλη Χουρδάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Πλεύσης Ελευθερίας» προχώρησε η πρόεδρος του κόμματος και της ΚΟ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί», αναφέρει στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σε ό,τι αφορά στους λόγους του «διαζυγίου», η πρόεδρος του κόμματος αναφέρει στην επιστολή της, την οποία κοινοποίησε και στο Facebook: «Οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας στο πολύ βαρύ έργο που έχει επωμιστεί και συνεχίζει να επιτελεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο».
Η απάντηση του βουλευτή
Δεν πρόκειται να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζει ο Μιχάλης Χουρδάκης. Όπως σημειώνει, θα συνεχίσει με την «ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».
«Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή», τονίζει μεταξύ άλλων. «Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων», σημειώνει ο Μιχάλης Χουρδάκης.
Πληροφορίες από Αυγή-Ζούγκλα
![]()