Στη βουλή από Π. Παρασκευαΐδη τα κενά στα σχολεία του νομού Λέσβου

Στις κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, αναφέρεται σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ νομού Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης προς τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στη βουλή από Π. Παρασκευαΐδη τα κενά στα σχολεία του νομού Λέσβου

Στην ερώτηση τονίζει: «… Παρά την επίσκεψή σας στην Λέσβο την προεκλογική περίοδο των Αυτοδιοικητικών εκλογών και την συνεργασία σας με τους τοπικούς φορείς της Εκπαίδευσης, θα περίμενε εύλογα ο καθένας, ότι θα λαμβανόταν υπόψιν σας, καθώς και των Υπηρεσιών του Υπουργείου σας οι ιδιαίτερες συνθήκες της νησιωτικότητας, όσον αφορά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νησιών μας, Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου… Εδώ λοιπόν στα νησιά μας στην εσχατιά του Ανατολικού Αιγαίου, δυο και πλέον μήνες από ενάρξεως της σχολικής χρονιάς οι μαθητές στερούνται τους καθηγητές τους και χάνουν τα μαθήματά τους σε βασικές ειδικότητες όπως πχ φιλόλογος στο Γυμνάσιο Καλλονής… Τα κενά Γενικής Παιδείας, δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων είναι απαράδεκτα πάρα πολλά. Συγκεκριμένα:

α) στην Λέσβο είκοσι (20) πλήρους απασχόλησης και έξι (6) μειωμένου ωραρίου,

β) Στην Λήμνο: Μια (1) θέση πλήρους απασχόλησης,

γ) Στον Άγιο Ευστράτιο: Μια (1) θέση πλήρους απασχόλησης και μια (1) μειωμένου ωραρίου. Στην Επαγγελματική Εκπαίδευση έχουμε έξι (6) συνολικά κενά πλήρους απασχόλησης (4 στη Λέσβο και 2 στη Λήμνο). Επίσης, 4 κενά μειωμένου ωραρίου στη Λέσβο. Στον τομέα Μουσικών ειδικεύσεων μας λείπουν 205 ώρες διδασκαλίας. Τέλος και στην εκπαίδευση προσφύγων (ΔΥΕΠ και ΖΕΠ) υπάρχουν κενά οκτώ (8) θέσεων μειωμένης απασχόλησης και μια θέση πλήρους απασχόλησης…»

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Υπουργός ΕΡΩΤΑΤΑΙ:

  1. Γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων βασικής εκπαίδευσης των νησιών μας με αναπληρωτές καθηγητές;
  2. Πότε προβλέπεται να καλυφθούν τα παραπάνω κενά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, ώστε επιτέλους να ξεκινήσει ομαλά η διδακτική εκπαιδευτική διαδικασία;
  3. Πως προβλέπεται να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες και μάλιστα βασικών ειδικοτήτων;
  4. Ποιος ο προγραμματισμός μόνιμων προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας για το έτος 2024;”

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.