Καπνογόνα από την αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή της Αλβανίας

Καπνογόνα και μια μικρή εστία φωτιάς -η οποία έσβησε γρήγορα- άναψαν τη Δευτέρα μέσα στην αλβανική Βουλή, βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2024.

Καπνογόνα από την αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή της Αλβανίας

Οι βουλευτές στοίβαξαν καρέκλες στο κέντρο και η αίθουσα γέμισε κόκκινο, πράσινο και μωβ καπνό από τα καπνογόνα, με τα μέλη της ασφάλειας να αναπτύσσονται μπροστά από τη θέση που καθόταν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Ένας βουλευτής φάνηκε να ανάβει μια μικρή φωτιά η οποία πέρασε σε έναν κάδο προτού οι φλόγες κατασβεστούν γρήγορα από τους γύρω βουλευτές, πριν η φωτιά εξαπλωθεί.

Όπως αναφέρει το Reuters ο ντε φάκτο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα έχει την πλειοψηφία.

«Η μάχη δεν τελείωσε», είπε ο Μπερίσα σε δημοσιογράφους μετά την αναταραχή στην αίθουσα της Βουλής όπου ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε μια πρώτη ψηφοφορία σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά. «Στόχος μας είναι να φέρουμε τον πλουραλισμό στο κοινοβούλιο» πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Μπερίσα και τον γαμπρό του για διαφθορά σχετικά με μια συμφωνία ακίνητης περιουσίας που αφορούσε τους χώρους ενός αθλητικού συλλόγου. Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τον Μπερίσα ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2009 για να ασκήσει πίεση «για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπέρ τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της κόρης του».

Από πλευράς του ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα ότι ενορχήστρωσε τη δίωξη εναντίον του, κάτι που ο Ράμα αρνείται. Ο γαμπρός του συνελήφθη, αλλά ο Μπερίσα έχει ασυλία από δίωξη ως βουλευτής. Του δόθηκε εντολή να μην εγκαταλείψει τη χώρα.

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.