Μια παλία αντιπαράθεση

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Μια παλία αντιπαράθεση

Δυο σημαντικοί ευρωπαίοι πολιτικοί έφυγαν από την ζωή λίγο πριν φύγει το 2023. Ο ένας είναι ο Ζακ Ντελόρ, ο οποίος θεωρείται ως ο άνθρωπος που συνέβαλε στην δημιουργία της Ευρωπαϊκής ένωσης (ήταν ΕΟΚ πριν) και στην λεγόμενη συνθήκη του Μάαστριχτ, που ουσιαστικά γέννησε το Ευρώ και την ενιαία Ευρωπαϊκή πολιτική. Η περίπτωση Ντελόρ, αν σκεφτούμε ειδικά πως τα λεγόμενα πακέτα Ντελόρ βοήθησαν στην ανοικοδόμηση της χώρας (αυτός ήταν ο σκοπός τους), πέρασε στα ψιλά γράμματα από τον Ελληνικό τύπο, με δηλώσεις θλίψεως από τους Έλληνες πολιτικούς.

Η περίπτωση όμως του Σόιμπλε αποτελεί αντικείμενο πολλών άρθρων μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του και ειδικά πολύ έντονων κριτικών που ασκήθηκαν κυρίως από τους πρώην υπουργούς οικονομικών της χώρας μας, Γιάννη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Τα επικριτικά σχόλια δεν πέρασαν έτσι από τον Γερμανικό τύπο και ειδικά από την πολύ γνωστή Γερμανική εφημερίδα Bild, όπου έγραψε ότι την ώρα που η Ευρώπη θρηνεί τον θάνατο του μεγάλου πολιτικού Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο ελληνικός τύπος τον Χλευάζει. Οι άνθρωποι έχουν δίκιο, διότι δεν ζουν στην χώρα μας, δεν είδαν την καταστροφή που προκάλεσε η πολιτική Σόιμπλε στην χώρα μας και αναπαράγουν προφανώς το κλασσικό αφήγημα, ότι δεν φταίμε εμείς οι Γερμανοί που χρεοκόπησε η Ελλάδα, αλλά εσείς οι Έλληνες.

Αυτή η παλιά αντιπαράθεση δημιούργησε και τα μεγάλα προβλήματα και τις στρεβλώσεις στην κατά τα άλλα ενωμένη Ευρώπη. Το δημοσίευμα της Bild χλευάζει τον Γιάννη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι έχει γυρίσει στην πολιτική ασημαντότητα, αναφερόμενοι προφανώς στο ότι δεν είναι στην βουλή το ΜΕΡΑ 25, και ότι ο Βαρουφάκης ζει με τη φήμη του ότι ήταν αντίπαλος του Σόιμπλε. Η αλήθεια, βέβαια επειδή ακούσαμε πολλά από τα ΜΜΕ, είναι ότι υπουργοί οικονομικών βρέθηκαν πολλοί και από διάφορες κυβερνήσεις την εποχή που ο Σόιμπλε ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας μας. Οι Γερμανοί όμως πολιτικοί και όχι προφανώς ο λαός της χώρας έχουν ευθύνες για ότι συνέβη στην χώρα μας. Έχουν ευθύνες όταν δίναν χωρίς να ελέγχουν χρήματα στις Ελληνικές κυβερνήσεις για να κάνουν έργα, που τελικά έμειναν στα χαρτιά ή παραδόθηκαν μισά. Έχουν ευθύνες όταν στο όνομα της ενιαίας Μετασοβιετικής Γερμανίας έβαλαν χέρι στα ταμεία των χωρών του νότου προκειμένου να κρατηθεί η Γερμανία όρθια. Έχουν ευθύνες που συντάξαν μια ενιαί Ευρωπαϊκή πολιτική με χώρες φιλικές και γείτονες προς τη Γερμανία να έχουν άπειρες δυνατότητες παραγωγής και χώρες σαν την Ελλάδα να της καταστρέφουν ότι πιο παραγωγικό είχαν.

Έχουν πολλές ευθύνες και αυτοί και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ όπως η Γαλλία, που θέλοντας να σώσουν τις δικές τους τράπεζες απομιζήσαν χρήματα από τον δικό μας κρατικό κορβανά. Έχουν ευθύνες που οι Γερμανικές εταιρείες εμπλακήκαν στο 90% των σκανδάλων που έγιναν στην Ελλάδα, όπως αυτό των εξοπλιστικών. Έχουν ευθύνες που συντάξαν τέτοιους νόμους που επιτρέπουν σε αυτές τις εταιρείες να εφαρμόζουν αθέμιτες πρακτικές σε χώρες της ΕΕ με αντάλλαγμα την φοροαπαλλαγή τους εντός της Γερμανίας. Βέβαια το ερώτημα είναι αν έχουμε ευθύνες εμείς? Προφανώς και έχουμε, αφού με τις ψήφους μας και τις επιλογές μας αφήσαμε τους Γερμανούς και όχι μόνο βέβαια να καρνιβαλίσουν τα χρήματα που προέρχονταν από τον κόπο μας.

Και πάμε τώρα στο μεγάλο αστείο. Γράφει το εν λόγω άρθρο ότι η Ιστορία απέδειξε πως το δίκαιο ήταν με το μέρος του Γερμανού – κάτι που αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος λίγο πριν από τον θάνατο του Σόιμπλε είχε δηλώσει στην Bild πως “οι μεταρρυθμίσεις μας βοήθησαν να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή και να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Και παρά τους παγκόσμιους αντίθετους ανέμους η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από αυτήν της Ευρωζώνης”. Τίποτα άλλο πέρα από αυτό δεν ήθελε ο Σόιμπλε». Ο Μητσοτάκης όντως τα δήλωσε αυτά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τις ευθύνες της Γερμανίας ειδικά για την περίοδο Μέρκελ-Σόιμπλε. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας θεωρεί ότι με τις επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνησή του ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνική συνοχή. Για αυτό βέβαια υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε σε μελλοντικό χρόνο και αφορά την χώρα μας και τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Το τι όμως έπραξαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα δεν το ξεχνάμε και δεν το ξεχνάμε ειδικά μετά τα ιστορικά γεγονότα που προκάλεσαν οι ΝΑΖΙ πρόγονοί τους στην χώρα μας. Ειδικά μετά την άρνηση της Γερμανίας να πληρώσει τις αποζημιώσεις που χρωστά στην χώρα μας. Ειδικά μετά την υπογραφή που έβαλε και η χώρα μας για να υπάρχει η χώρα σας μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα που προκάλεσε η χώρα σας στην Ευρώπη. Η Χώρα που προκάλεσε δυο παγκοσμίους πολέμους και τους έχασε και τους δυο κάνει κουμάντο στην χώρα που ήταν με τους νικητές και στους δυο παγκοσμίους πολέμους. Και η Ελλάδα δεν ήταν μόνο στους νικητές, ήταν και η χώρα που συνέβαλλε περισσότερο για να κερδίσουν οι αντιγερμανικές συμμαχίες.

Οι Γερμανοί σήμερα δεν θέλουν να θυμούνται τον Χίτλερ, αλλά εμείς οι Ευρωπαίοι δεν τον έχουμε ξεχάσει και ξέρουμε οτι εσείς που το παίζετε σήμερα δημοκράτες είσαστε απόγονοί του. Για ποιον λόγο ακριβώς ντρέπεστε; Ντρέπεστε για το γεγονός πως βάζατε ανθρώπους στους Φούρνους και τους κάνατε σαπούνι; Θέλετε να σας απαντήσω χύμα και σταράτα, θα προτιμούσα να με κάνετε σαπούνι παρά να με διαλύετε οικονομικά κάθε μέρα.

Εσείς οι Γερμανοί καλά κάνετε και θρηνείτε τον Σόιμπλε. Είναι αλήθεια ότι συνέβαλλε στο να σας κάνει και πάλι υπερδύναμη στα όρια της ΕΕ, αλλά εμείς οι σκλάβοι ξέρουμε μόνο μια ρήση, οι άνθρωποι πεθαίνουν, τα ζώα ψοφάνε. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Σόιμπλε, που πρόσφατα είπε ότι δεν τρέχει και τίποτα εαν χρειαστεί να ζείτε με κεριά στην χώρα σας. Εμείς μπορούμε να ζήσουμε και με κεριά, εσείς μπορείτε; Ο Σόιμπλε το είπε όχι εμείς. Και για εσάς το είπε όχι για εμάς. Καλά κάνει ο Ελληνικός τύπος και χλευάζει, μπας και ξυπνήσετε…


Αφορμή για το παραπάνω είναι το αντίστοιχο δημοσίευμα που διαβάσαμε στην Ναυτεμπορική

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading