Επιστολή δημάρχου Ικαρίας για την ναυαγοσωστική κάλυψη του νησιού

Ο Δήμαρχος Ικαρίας έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, με θέμα την ναυαγοσωστική κάλυψη του νησιού.

Επιστολή δημάρχου Ικαρίας για την ναυαγοσωστική κάλυψη του νησιού

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ , όπως πληροφορηθήκαμε από την δημοσίευση της Υ.Α 38193-26/4/2024 του ΥΠ.ΕΣ, σχετικά με την επιχορήγηση των δήμων της Χώρας για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.7 του Π.Δ. 71/2020.

Επιχορηγούνται 129 δήμοι της χώρας με 15 εκατομμύρια ευρώ, για να καλύψουν μέρος έστω της συνολικής δαπάνη που χρειάζονται για τις δαπάνες παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης. Σε αυτή την Υ.Α για 4η συνεχόμενη χρονιά, από την έναρξη ισχύος των διατάξεων το αρ.7 του Π.Δ. 71/2020, δεν συμπεριλαμβάνεται για μια ακόμα χρονιά ο δήμος Ικαρίας.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι ό δήμος ανεξάρτητα αν θα χαρακτηριστεί ή όχι κάποια παραλία πολυσύχναστη, έχει ανάγκες που αφορούν την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο δήμος καταβάλλει σχετικές δαπάνες, δημιουργεί τα εξής ερωτήματα:

Γιατί για τέταρτη συνεχόμενη χρονί, δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Ικαρίας. στους επιχορηγούμενους δήμους, αν και οι δήμοι αυξήθηκαν σε 129 συγκριτικά με προηγούμενες ΚΥΑ;

Πότε ζητήθηκαν στοιχεία από τους δήμου της χώρας σχετικά με τις δαπάνες παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης;

Τι ενέργειες σκοπεύει να κάνει το υπουργείο για να συμπεριληφθεί ο δήμος μας στην επιχορήγηση του 2024 με τουλάχιστον 30.000, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν στον δήμο Ικαρίας, μετά και το τραγικό δυστύχημα την καλοκαιρινή περίοδο του 2022;

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading